Constantin Niţă şi Remus Vulpescu, audiaţi la DNA

Ministrul Constantin Niţă şi directorul de cabinet al ministrului Finanţelor Publice, Remus Vulpescu, au fost audiaţi în dosarul "Mită la Hidroelectrica", în care au fost efectuate două arestări până acum.

Adăugat: 7 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, s-a prezentat  la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da lămuriri în dosarul "Mită la Hidroelectrica".

El nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA.

Luna trecută au fost arestaţi fostul său consilier Ioan Mihăilă şi directorul de trading din Hidroelectrica, Eugen Brădean, membru în Consiliul de supraveghere al companiei.

Remus Vulpescu susţine că " i-a fost încropit un dosar''

Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, a susţinut, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde s-a prezentat pentru a fi audiat în dosarul Hidroelectrica, că procurorii i-au ''încropit un dosar'' pentru subminarea economiei naţionale pentru că a decis deschiderea procedurii de insolvenţă a companiei.

''Este un dosar de care ştiu şi care mi-a fost încropit. Este un dosar de subminare a economiei naţionale, pentru că am decis ca preşedinte al Consiliului de Administraţie la Hidroelectrica deschiderea procedurii insolvenţei la această companie care aţi văzut că a fost bine administrată şi care a permis o reorganizare cu rezultate rapide şi extraordinar de bune pentru companie şi care a dovedit că atunci când statul doreşte să-şi rezolve problemele, statul poate să-şi rezolve problemele'', a declarat Vulpescu, citat de Agerpres.
 
 În acest dosar au fost arestaţi Ioan Mihăilă, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA şi Eugen Brădean, consilierul lui Constantin Niţă

Cei doi sunt acuzaţi de procurori de negocierea unui contract pentru vânzarea de energie ieftină în valoare de 260 de milioane de euro în defavoarea Hidroelectrica.

În acelaşi dosar au fost audiaţi şi fostul şef al Serviciuului Român de Informaţii, Virgil Măgureanu, şi fiul fostului şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Alin Ardelean.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza