Constantin Niță și Liviu Negoiță, audiați în dosarul Referendumului

Constantin Niță și Liviu Negoiță se află printre martorii desemnați de avocatul lui Liviu Dragnea pentru a da declaraţii în acest dosar în sprijinul apărării.

Adăugat: 6 Martie 2015
Ultima actualizare:6 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Constantin Niță
trimite pe mail

UPDATE ÎCCJ a stabilit pentru 11 martie următorul termen în dosarul "Referendumul", dată pentru care a decis citarea martorilor propuşi de apărare pentru audiere, printre care se află şi premierul Victor Ponta.

Înalta Curte de Casație și Justiție aaudiat  astăzi mai mulţi martori ai apărării în dosarul referendumului, în care este judecat ministrul dezvoltării, Liviu Dragnea.

Potrivit reporterului RRA, Mădălina Verman, unul dintre martori este primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, care a fost deja audiat.

Printre cei chemaţi de avocatul lui Liviu Dragnea să dea declaraţii în sprijinul apărării s-a aflat şi fostul ministru al energiei Constantin Niţă, premierul Victor Ponta şi alţi membri sau foşti membri ai PSD, care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui.

Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al PSD, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2013.

El a fost acuzat de procurorii anticorupţie că şi-a folosit influenţa oferită de funcţia de conducere din partid pentru realizarea cvorumului necesar validării referendumului în alte condiţii decât cele legale.

Dosarul "Fraudă la referendum", în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, se judecă  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce judecătorii au respins atât cererea ca unii dintre inculpaţi să fie judecaţi de alte instanţe, cât şi solicitarea ca dosarul să fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.

Judecătorii şi-au motivat pe scurt decizia şi au arătat că nu pot să analizeze probe şi alte chestiuni ce ţin de fondul dosarului la acest moment, pentru că nu se află în etapa procedurală.

Potrivit instanţei, chestiuni referitoare la modul de lucru al procurorului nu se rezolvă în cadrul unui proces penal, ci prin sesizări ulterioare, la alte organe competente.

 
Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
6 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza