Constantin Niţă: România dispune de o cantitate suficientă de gaze

România are o cantitate suficientă de gaze asigurată din producţia internă, iar livrările mai scăzute din Rusia nu sunt de natură să îngrijoreze, susţine ministrul Economiei, Constantin Niţă.

Adăugat: 2 Octombrie 2014
Ultima actualizare:2 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Constantin Niţă, ministrul Economiei
trimite pe mail

Declaraţia ministrului a fost făcută astăzi, la o reuniune de specialitate.

"Necesarul de gaze naturale al României este asigurat de cele două companii româneşti, respectiv Petrom şi Romgaz, deci nu vor fi probleme din cauza reducerii cantităţii de gaze livrate de Rusia", a declarat ministrul Economiei, Constantin Niţă.

Afirmaţiile lui Constantin Niţă vin în contextul în care ieri s-a înregistrat o scădere de 13% în livrarea de gaz rusesc.

Şi ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu dă asigurări că din acest punct de vedere,  populaţia României nu va avea de suferit.

Răzvan Nicolescu a declarat pentru Radio România Actualităţi că ţara noastră a înmagazinat o cantitate mult mai mare de gaze decât prevede Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Domeniul Energiei şi încă se stochează gaze pentru iarnă.

"Vorbim de nişte volume foarte mici, pe care le importăm, noi producem mult mai mult decât consumăm, suntem încă în perioada ciclului de înmagazinare, nu există niciun motiv de îngrijorare. Avem un nivel de stocuri care să ne permită să trecem cu bine perioada de iarnă, peste un miliard am stocat în plus faţă de obligaţia legală stabilită de cei de la ANRE. Deci, avem practic în momentul de faţă 2,8 miliarde metri cubi de gaze stocate şi încă ciclul de stocare nu s-a încheiat. Suntem pregătiţi, am luat toate măsurile, aceste şicane venite dinspre GAZPROM nu ne suprind, ne aşteptam să se întâmple aşa, e un anumit context regional, trebuie să ne obişnuim cu aceste lucruri", a spus, în urmă cu o zi, ministrul Energiei.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
2 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza