Constantin Niţă, ministrul Economiei

"Oamenii de afaceri trebuie să înţeleagă că trebuie să plătească taxe şi impozite, iar statul trebuie să înţeleagă că are un partener în omul de business, şi nu un duşman!"

Adăugat: 15 Octombrie 2014
Ultima actualizare:15 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O taxă pe valoarea adăugată mai mică de 19-20% ar avea efecte benefice asupra economiei, este de  părere ministrul Economiei, Constantin Niţă.

El a declarat astăzi, la o conferinţă de specialitate în Capitală, că mediul românesc de afaceri are nevoie de un Cod Fiscal stabil şi previzibil.

De altfel, experţii în domeniu prezenţi la acest eveniment spun că fiscalitatea crescută este una dintre marile nemulţumiri ale oamenilor de afaceri din România.

În acest context, ministrul Economiei, Constantin Niţă a afirmat că nu ar mai fi necesară introducerea de diverse taxe dacă nivelul de colectare a acestora la buget ar ajunge la 37-38%, faţă de aproximativ 32%, cât este în prezent.  

"În momentul în care statul român va reuşi să colecteze între 37-38% venituri din PIB, nimeni nu va dori în ţara asta să pună impozite şi taxe că vrea el! Întotdeauna a fost o relaţie între fisc şi business. Important este ca această relaţie să funcţioneze în mod normal, şi nu altfel! Oamenii de afaceri trebuie să înţeleagă că trebuie să plătească taxe şi impozite, iar statul trebuie să înţeleagă că are un partener în omul de business, şi nu un duşman!", consideră ministrul Economiei.Autor:
Cristina Tache
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza