Constantin îşi pierde funcţiile din Guvern. Graţiela Gavrilescu, propunerea executivului

Premierul Sorin Grindeanu va trimite astăzi către preşedintele României propunerile pentru funcţiile de vicepremier şi ministru al mediului, dar şi pentru cea de ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

Adăugat: 27 Martie 2017
Ultima actualizare:27 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Decizia a fost luată în cadrul coaliţiei de guvernare, după ce conducerea ALDE i-a retras sprijinul politic lui Daniel Constantin, a precizat Sorin Grindeanu.

"Am luat act de decizia partenerilor de coaliţie, aşa cum vă spuneam, şi fiind un guvern politic, pe de-o parte, au retras sprijinului domnului Daniel Constantin, sprijinul politic, urmare a votului din forul de conducere şi, pe de altă parte, au nominalizat pe cine înlocuiesc sau persoana care îl înlocuieşte, ceea ce duce la o reacţie, să spun, în lanţ, apropo la o nouă nominalizare la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul", a declarat Grindeanu.

Întrebat dacă ministrul Graţiela Gavrilescu va deţine şi funcţia de vicepremier, şeful Executivului a răspuns afirmativ, menţionând că aceasta este de fapt si structura guvernului.

"Structura guvernului votată de parlament este cea pe care o cunoaşteţi şi anume, ministrul mediului are şi funcţia de vicepremier, asta este structura guvernului. Doamna Gavrilescu are experienţă ca şi ministru al mediului, a mai fost un an, a condus acest guvern, are susţinerea politică, aşa cum vă spuneam, a partenerilor noştri de la ALDE, ceea ce contează", a explicat acesta.

Ieri conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor a decis să o nominalizeze pe Graţiela Gavrilescu pentru funcţia de vicepremier şi ministru al mediului.

În prezent, Graţiela Gavrilescu este ministru pentru relaţia cu Parlamentul, funcţie pentru care este propus senatorul ALDE Viorel Ilie.

Amintim că ieri, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a pierdut sprijinul politic al formaţiunii pentru funcţiile de vicepremier şi ministru al mediului pe care le deţine în Guvernul Grindeanu.

Decizia a fost luată de Biroul Politic Central al ALDE.

86 de membri ai Biroului Politic Central au votat pentru retragerea sprijinului politic în cazul lui Daniel Constantin,Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza