Constantin: Există două soluţii de ieşire din criza politică, ambele sunt la PNL

Liderul PC, Daniel Constantin, a spus că, în momentul de faţă, "mingea nu este la USL, ci la PNL", arătând că există două soluţii de ieşire din criza politică, ambele aflându-se pe masa PNL.

Adăugat: 17 Februarie 2014
Ultima actualizare:17 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat luni că liderul PNL, Crin Antonescu, are pe masă două soluţii pentru a rezolva criza politică din cadrul USL - să nu restructureze Guvernul sau să accepte restructurarea în formula pe care o agreează cele patru partide din USL.

"În momentul de faţă, mingea nu este la USL, ci este la PNL. Sunt două soluţii de ieşire din criza politică: nu restructurăm Guvernul şi aşteptăm propunerile PNL şi, a doua soluţie, restructurăm Guvernul şi revenim la protocol. Sunt două variante, restructurăm sau nu restructurăm Guvernul, ambele sunt pe masa PNL", a declarat Daniel Constantin.
    
În opinia lui, s-a intrat "într-un soi de ambiţie personală" în zona conducerii PNL, ceea ce creează "blocaj politic".

"Cred că în momentul de faţă domnul Antonescu are pe masa domniei sale două soluţii pentru a merge mai departe, pentru a rezolva criza politică din cadrul USL". Daniel Constantin


    
"L-am auzit mai devreme pe domnul Crin Antonescu spunând că domnul Victor Ponta trebuie să decidă sau USL trebuie să decidă. (...) Una dintre soluţii este aceea de a nu restructura Guvernul, şi atunci se aşteaptă propuneri pentru portofoliile care le revin celor de la PNL, sau cea de-a doua soluţie, să restructurăm Guvernul şi atunci sigur că trebuie restructurat în formula pe care o agreează toate cele patru partide din USL", a precizat Constantin.

Constantin "nu doreşte crearea unei funcţii noi de vicepremier şi nici să ia de la PNL"
    
Preşedintele conservatorilor a arătat că funcţia de vicepremier nu este o funcţie inventată, ci este o funcţie care există în protocolul USL, o funcţie menţionată pentru fiecare din partidele care formează alianţa.
    
"Este o funcţie nu inventată, aşa cum se propagă neadevăruri în spaţiul public, este o funcţie care există în cadrul protocolului Alianţei de Centru-Dreapta, o funcţie menţionată foarte clar în plus faţă de cele calculate pentru miniştri, pentru fiecare din partidele care formează alianţa, adică PNL şi PC, trebuie să existe o funcţie de viceprim-ministru. Nu facem altceva decât ceea ce are şi domnul Antonescu prin mandat", a spus liderul PC.
    
Daniel Constantin a arătat că nu doreşte crearea unei funcţii noi şi nici să ia de la PNL ceva, decât "să se asume ce s-a angajat prin semnătură".
    
El a mai spus că PC a făcut două concesii până acum, care s-au uitat, şi anume a cedat funcţia de preşedinte al Senatului şi a renunţat în 2012 la funcţia de viceprim-ministru.
    
"Sunt două concesii majore pe care le-am făcut, PNL crezând că în felul acesta putem să potenţăm candidatura domnului preşedinte. Se pare că nu a existat niciun fel de răsunet, ca să zic aşa, la niciun fel de nivel în PNL, şi atunci nu cred că mai poate fi vorba de o concesie", a adăugat Daniel Constantin.

Dacă se renunţă la restructurarea Guvernului, "PC nu va cere funcţia de vicepremier"

Daniel Constantin a subliniat că, dacă se renunţă la restructurarea Guvernului, PC nu va cere funcţia de vicepremier.
    
"Dacă nu se schimbă structura, nu vrem să solicităm noi o schimbare de structură a Guvernului. Deci, noi nu vrem pentru un om, pentru mine, să mergem în Parlament să solicităm schimbarea structurii Guvernului. Cred că aşa ar trebui să gândească şi PNL", a explicat Constantin.
    
Întrebat dacă liderii USL mai au vreo întâlnire luni, Daniel Constantin a spus că nu ştie.
    
"Toţi miniştrii sunt astăzi la treabă, toţi miniştrii lucrează, secretarii de stat. Eu am şapte liberali pe lângă mine la Ministerul Agriculturii, lucrez foarte bine cu ei şi nu vrem să schimbăm nimic, vrem să mergem mai departe. Dar cred că am intrat într-un soi de ambiţie personală în zona conducerii PNL şi asta creează blocaj politic", a adăugat Daniel Constantin.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
17 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza