Consiliul Naţional Secuiesc ameninţă cu "nesupunerea civică"

Potrivit Consiliului Naţional Secuiesc, nesupunerea civică ar presupune, în prima fază, neplata taxelor şi impozitelor de către locuitorii din aşa-zisul "Ţinut Secuiesc".

Adăugat: 19 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:21 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consiliul Național Secuiesc a adoptat o hotărâre prin care cere autorităților administrației publice locale și cetățenilor din județele Covasna, Harghita și Mureș să acționeze pentru înființarea unității administrativ-teritoriale "Ținutul Secuiesc" și să se pregătească pentru „nesupunere civică” în cazul în care cele trei județe nu vor face parte dintr-o regiune comună în urma reorganizării teritoriale a României.

"Nesupunerea civică" presupune acțiuni non-violente", a subliniat liderul CNS.

Secretarul general al Consiliului, Laszlo Gyorgy, a precizat că, în cazul în care regiunea respectivă nu este recunoscută de statul român ca un ținut administrativ teritorial autonom, nesupunerea civică ar presupune, în prima fază, neplata taxelor și impozitelor de către locuitorii din acest ținut.

"În cazul în care nu este regiunea recunoscută de statul român ca un ţinut administrativ-teritorial autonom, pur şi simplu nu ne plătim taxele, impozitele, până ce îşi vor da seama cei de sus că existăm şi suntem şi noi plătitori de taxe şi impozite, în cazul în care bineînţeles nu ni se ascultă cererile", susține Laszlo Gyorgy.

Consiliul Naţional Secuiesc, reunit  în ședință la Sfântu Gheorghe, a aprobat și demararea unei campanii de strângere de semnături din cel putin șapte țări ale Uniunii Europene, în vederea susținerii unui proiect legislativ care să confere statut special regiunilor europene în care minoritătile sunt majoritare.

Președintele Consiliului Național Secuiesc, Izsak Balazs. a declarat că se dorește strângerea unui milion de semnături, menționând că această campanie va începe în luna aprilie 2012.

Hotarârile au fost adoptate în prezența a circa 200 de delegati.

Consiliul Național Secuiesc a fost înființat în anul 2003 cu scopul declarat de a susține autonomia teritorială a așa numitului "Ținut Secuiesc".Autor:
Raul Matiş
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:
21 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza