Consiliul Concurenţei: Tarifele la energie electrică ar putea să scadă, în premieră

Tarifele la energie electrică pentru consumatori ar putea să scadă, pentru a se recupera un prejudiciu creat de cartelul distribuitorilor.

Adăugat: 20 Aprilie 2018
Ultima actualizare:20 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Chiriţoiu în studioul Serviciului de noapte, Radio România Actualităţi
trimite pe mail

Tarifele la energie electrică pentru consumatori ar putea să scadă în premieră, pentru a se recupera un prejudiciu creat de cartelul distribuitorilor, care au practicat preţuri exagerat de mari în ultimii ani, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

El a mai spus că pentru prima dată a fost sancţionată o companie, care a organizat licitaţii publice: Electrica.

"Mai multe ocmpanii au fost păgubite. La Electrica însă au participat şi pameni din interiorul Electrica, s-au furat singuri. Prin acţiunea acelor angajaţi, au fost păgubiţi clienţii Electrica. Ce vrem să facem în premieră este ca, împreună cu Agenţia de reglementare, ANRE, să recuperăm prejudiciul creat clienţilor. Cum se poate recupera? Scăzând tariful de distribuţie în viitor", a susţinut Bogdan Chiriţoiu.

Reporterul RRA Florentina Varga transmite că anul trecut Consiliul Concurenţei i-a acordat o amendă de aproape 16 milioane de euro cartelului de pe piaţa contoarelor, care măsoară consumul de energie electrică.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza