Consiliul Concurenţei ia la puricat licitaţiile din programul "Cornul şi laptele"

Una dintre cele mai importante investigaţii ale Consiliului Concurenţei va viza licitaţiile în programul "Cornul şi laptele", anunţă preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

Adăugat: 16 Aprilie 2015
Ultima actualizare:16 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei
trimite pe mail

Legea Concurenţei va suferi în acest an câteva modificări, una dintre acestea fiind menită să faciliteze recunoaşterea vinovăţiei de către companii, astfel încât să se scurteze durata investigaţiilor, a anunţat, astăzi, la prezentarea raportului de activitate a Consiliului pe anul trecut, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

El a precizat că, în acest an, una dintre cele mai importante investigaţii va viza licitaţiile în programul "Cornul şi laptele".  

"Cadrul nostru legal este foarte apropiat de cel din celelalte state membre ale Uniunii, deci nu vor fi schimbări majore. Facilităm recunoaşterea vinovăţiei de către companii, deci e un instrument prin care sperăm să scurtăm durata investigaţiilor noastre. Şi, de asemenea, o să preluăm şi noua directivă a Comisiei Europene, care prevede facilitarea acţiunii în instanţă a victimelor unui cartel, care să poată cere despăgubiri folosind date pe care le furnizează Autoritatea de Concurenţă. Şi mi-aş dori ca primele victime care accesează această facilitate să fie instituţiile publice, să poată instituţiile publice să-şi recupereze pagubele de la cei care au produs o daună bugetului", a spus Bogdan Chiriţoiu.  

La rândul său, premierul Victor Ponta, prezent la eveniment, a spus că una dintre instituţiile în care stabilitatea este în favoarea performanţei este Consiliul Concurenţei.  

"Singura şansă de dezvoltare a României este să aibă o economie competitivă. După ce suntem o economie competitivă, ca orice social-democrat, îmi doresc să şi redistribuim. Dar sunt extrem de convins de la început că nu poţi să redistribui ceva ce n-ai, că nu începi cu redistribuirea, ci începi cu competitivitatea, că trăim într-o Europă şi o lume deschisă, în care o economie competitivă ne asigură, după aceea, resursele pentru un echilibru social de care, din punctul meu de vedere, fiecare ţară are nevoie", a spus Victor Ponta.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza