Consiliul Administrativ al Ținutului Secuiesc, for al aleșilor locali UDMR

UDMR a înfiinţat, vineri, Consiliul Administrativ Ţinutul Secuiesc, forul reprezentanţilor UDMR din administraţiile locale ale judeţelor Mureş, Harghita şi Covasna.

Adăugat: 20 Mai 2011
Ultima actualizare:20 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În funcţia de preşedinte a fost ales Peter Ferenc, primarul oraşului Sovata.Consiliul Administrativ Ţinutul Secuiesc a fost înfiinţat în prezenţa preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, a vicepremierului Marko Bela şi a preşedinţilor consiliilor judeţene din zonă.”Noi vom organiza aceste comisii în regiunile noastre unde avem primari, unde avem comunităţi locale dar, dincolo de acest lucru, sigur, rămâne şi forul nostru naţional, pentru a reprezenta interesele generale ale autorităţilor locale şi aleşilor locali, pentru a viza, pentru a da sfaturi, pentru a propune modificări în ceea ce priveşte legislaţia pentru administraţia locală, pentru a ne coordona şi acţiunile noastre guvernamentale, deciziile guvernamentale. Deci este un for pentru aleşii locali, aşa cum am avut şi până acuma, doar va fi un pic mai diversificat, pe regiuni”, a susținut. Kelemen Hunor.

 


UDMR va mai înfiinţa două consilii administrative ale regiunilor Partium şi Banatul, din mijlocul şi sudul Transilvaniei, aşa după cum a stabilit Congresul UDMR din februarie.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Petruța Obrejan
Reporter:
Raul Matiș
Adăugat:
20 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza