Consens politic pe Codul Fiscal. Se elimină supraacciza la carburanţi şi scade TVA la 20%

Partidele parlamentare au stabilit ca TVA-ul să scadă de anul viitor la 20% şi, din 2017, la 19%. Tot din 2017 va fi eliminată supraacciza pe carburanţi.

Adăugat: 27 August 2015
Ultima actualizare:27 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Noul Cod fiscal va fi modificat prin consens politic, iar unele măsuri vor fi aplicate în etape.

Anunţul a fost făcut de liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, după negocierile politice care au avut loc, astăzi, la Palatul Parlamentului, între putere şi opoziţie.  

Partidele parlamentare au stabilit ca TVA-ul să scadă de anul viitor la 20% şi, din 2017, la 19%.  Tot în 2017 să se elimine supraacciza pe carburanţi şi impozitul pe construcţii speciale. Acesta însă va fi eliminat în agricultură încă de anul viitor, din 2016.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că partidele au convenit şi stimularea investiţiilor. 

"Suntem foarte atenţi şi ne interesează foarte mult să stimulăm investiţiile. De asemenea, prin Legea bugetului de stat, trebuie să fim foarte atenţi să ajustăm cât de mult se poate cheltuielile bugetare. De asemenea, am convenit şi sperăm să reuşim ca votul final să se întâmple până la sfârşitul săptămânii viitoare, pentru a nu mai întârzia", a spus Dragnea.

AUDIO Declaraţii Liviu Dragnea

Liberalii, mulţumiţi de reducerea TVA

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a precizat că intâlnirea a fost foarte bună, iar liberalii sunt mulţumiţi de o serie de măsuri adoptate, cum ar fi reducerea TVA-ului.

"Am agreat acea reducere a TVA-ului, că ne vom încadra în ţinta de deficit pe care şi colegii noştri, la întâlnirea tehnică de săptămâna trecută, au discutat despre ea, au agreat-o, că discuţiile au mers într-o direcţie foarte, foarte bună", a susţinut Gorghiu.

AUDIO Declaraţii Vasile Blaga şi Alina Gorghiu

La sfârşitul întâlnirii, copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a spus că este mulţumit de faptul ca impozitul pe construcţii speciale să fie eliminat în agricultură de anul viitor, iar liderul UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat că întâlnirea a avut ca rezultat adoptarea unor măsuri foarte importante pentru economie.

Premierul Ponta salută acordul pe Codul fiscal

Premierul Victor Ponta a salutat, joi, acordul partidelor parlamentare privind Codul fiscal, subliniind că adoptarea acestuia cât mai rapid va reprezenta o veste bună pentru atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru cetăţeni.

"Salut şi mă bucură acordul partidelor parlamentare privind Codul fiscal! Adoptarea acestuia cât mai rapid este cea mai bună veste pentru mediul de afaceri, pentru investitori şi, mai ales, pentru cetăţenii obişnuiţi ai ţării noastre", a scris prim-ministrul pe Facebook.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza