Congresul PSD a recofirmat sprijinul pentru Liviu Dragnea

Social-democrații prezenți la congres și-au reconfirmat, ieri, prin aplauze prelungite, sprijinul pentru liderul partidului, Liviu Dragnea.

Adăugat: 11 Martie 2018
Ultima actualizare:11 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, declarații după Congresul PSD
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă este noul preşedinte executiv al PSD, a doua poziţie în partid.

A fost aleasă în această funcţie, ieri, la Congresul Extraordinar al partidului, la care contracandidaţii ei, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, au părăsit sala, nemulţumiţi că votul a început înainte să-şi ţină discursul.

A fost un congres care a demonstrat că Liviu Dragnea rămâne cel mai important om din PSD.

Social-democrații prezenți la congres și-au reconfirmat, ieri, prin aplauze prelungite, sprijinul pentru liderul partidului, Liviu Dragnea, după ce acesta i-a întrebat dacă vor să îl urmeze și să susțină în continuare programul de măsuri asumat în campania electorală.

Liviu Dragnea a precizat că reforma privind Legile justiției și Codurile penale va continua și a lansat un apel pentru reconciliere și dialog cu toate forțele politice din România pentru aplicarea măsurilor de dezvoltare.

"Să modificăm legislața în așa fel încât românii să se simtă liberi în țara lor și să avem cât mai puține, dacă nu deloc, abuzuri făcute de mai multre instituții din România. De asemenea, vom începe un proces de modernizare a legilor privind funcționarea Serviciilor Secrete în România, în această sesiune", a spus Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a fost validată, prin vot, pentru funcția de preşedinte executiv al partidului, după ce a prezentat, în cadrul congresului, un set de 100 de măsuri pe care executivul le va lua anul acesta, cele mai multe cu impact social.

"Această alegere a mea va face legătura foarte bună între Guvernul României ?i partid, pentru că eu, în calitatea mea de prim-ministru, nu fac decât să pun în practică programul pe care românii l-au votat în 2016",  a spus Viorica Dăncilă.

Contracandidații Vioricăi Dăncilă la funcția de preşedinte executiv al partidului, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, au contestat modul de organizare a alegerilor și faptul că nu au putut să-și susțină discursurile înainte de sesiunea de vot

Votul a început de la 13:30. S-au dat întâi mandatele către președinți, care le-au distribuit, o parte dintre ei, și deja au apărut primele buletine votate, a spus Nicolae Bănicioiu.

Tot prin vot au fost validați Marian Neacșu, pentru funcția de secretar genal al PSD, precum și 16 vicepreședinți ai partidului, opt femei și opt bărbați, pentru fiecare regiune de dezvoltare.

În timp ce în Sala Palatului din Bucureşti, la Congresul PSD, aveau loc discursuri şi se vota, afară se desfăşura un protest al reprezentanţilor societăţii civile.

Oamenii au strigat lozinci împotriva liderului partidului şi a guvernului.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza