Congresul PNL: Ziua alegerilor interne

Liberalii îşi aleg, sâmbătă, noua conducere, după ce au adoptat, vineri, cu 1.424 de voturi pentru şi doar 3 împotrivă, modificările statutului PNL, propuse şi asumate de actualul lider al partidului, Crin Antonescu.

Adăugat: 23 Februarie 2013
Ultima actualizare:23 Februarie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Mihăiţă
trimite pe mail

Amendamentele la statut susţinute de fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu nu au fost nici măcar supuse votului delegaţilor întruniţi la Congresul PNL. al formaţiunii.

Potrivit redactorului RRA, pentru funcţia de preşedinte al PNL şi-a anunţat candidatura doar Crin Antonescu.

Tot sâmbătă vor fi votati, prim-vicepreşedintele partidului şi cei 31 de vicepreşedinţi.

Congresul PNL a început cu discursurile invitaţilor.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a susţinut că cele două partide trebuie să continue împreună, pentru că următorul lor obiectiv este alegerea lui Crin Antonescu la preşedinţia României.

Şi liderul conservator, Daniel Constantin, crede că liderul PNL poate să fie preşedintele care să redea speranţa românilor.

Despre păstrarea drepturilor minorităţilor a vorbit preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a spus că USL are datoria să garanteze minorităţilor etnice dreptul la păstrarea identităţii naţionale.

Congresul a dezbătut apoi modificările la statutul partidului propuse de preşedintele Crin Antonescu.

Singurul care a susţinut propriile modificări a fost Călin Popescu Tăriceanu, care a cerut ca alegerea preşedintelui partidului şi a membrilor Biroului Politic să se facă prin vot uninominal.

"Principiul votului uninominal este unul de factură liberală. Sistemul de listă mă obligă pe mine, ca şi pe dumneavoastră, în cazul în care suntem de acord cu marea majoritate a celor care sunt pe listă, pentru calităţile pe care le au, să fim într-o situaţie de cumpănă, într-o situaţie în care să nu ştim cum să procedăm", arăta în discursul său, fostul lider al liberalilor.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a răspuns că nu el a inventat această modalitate de alegere a conducerii partidului şi a susţinut că orice candidat la preşedinţia liberalilor are libertatea de a-şi face propria echipă.

"Întrebarea mea este: eu candidez cu această strategie şi mâine cu o echipă. Altcineva de ce nu candidează? Pentru că esenţa democraţiei este alegerea. Altcineva de ce nu vine şi nu spune clar: 'nu e bine aşa, e bine aşa, eu şi următorii credem astfel", întreba Antonescu.

În cele din urmă, delegaţii la Congresul PNL au adoptat cu o puternică majoritate propunerile de modificare a statutului partidului agreate de actualul lider Crin Antonescu.

Citeşte aici Statutul PNLAutor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza