Congres Extraordinar. PSD își alege noua conducere

Actualul lider interimar Marcel Ciolacu şi senatorul Eugen Teodorovici au intrat în competiţia pentru funcţia de preşedinte al PSD.

Adăugat: 22 August 2020
Ultima actualizare:22 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Congresul extraordinar al PSD începe de la ora 10.00,  la Palatul Parlamentului.

Social-democraţii îşi aleg noua conducere, iar în competiţia internă pentru şefia partidului s-au înscris liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, şi fostul ministru de finanţe, Eugen Teodorovici. Înaintea reuniunii de astăzi Marcel Ciolacu a reamintit că acesta este un congres diferit, organizat în condiţii speciale, din cauza pandemiei.

Marcel Ciolacu: Chiar dacă congresul nu mai este în modul clasic, fizic, este un congres 90% online, dar cu respectarea legilor şi a statutului, Partidul Social Democrat arată că are capacitatea de a se adapta noului şi de a fi deschizător încă o dată de drumuri şi sunt ferm convins că şi restul forţelor politice nu au o altă alternativă, nici anul acesta, nici anul viitor, de a ţine congrese /doar/ în această formă şi ne bucurăm că iarăşi PSD-ul va fi un etalon.

--------------------------------------------------------

Congresul extraordinar al PSD are loc astăzi, la Palatul Parlamentului, începând cu ora 10:00.

Social-democraţii îşi aleg noua conducere, iar în competiţia pentru şefia partidului s-au înscris liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, şi fostul ministru de finanţe Eugen Teodorovici.

Congresul se desfăşoară în condiţii stricte de siguranţă sanitară din cauza pandemiei de coronavirus.

În premieră, Congresul se va desfăşura online, pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a distanţării fizice.

20 de lideri social-democraţi se vor reuni la Bucureşti, iar restul delegaţilor, aproximativ 1.500, vor participa la lucrări în filialele din care provin.

Actualul lider interimar Marcel Ciolacu şi senatorul Eugen Teodorovici au intrat în competiţia pentru funcţia de preşedinte al PSD.

Marcel Ciolacu va prezenta echipa de conducere, din care fac parte Gabriela Firea şi Sorin Grindeanu, precum şi un proiect politic pentru reconstrucţia partidului şi revenirea la valorile social-democraţiei.

De cealaltă parte, Eugen Teodorovici va candida singur, potrivit vechiului statut al PSD.

El a criticat în repetate rânduri conducerea interimară, susţinând că şefia PSD ar fi trebuit să îi revină lui în calitate de preşedinte executiv, după denisia Vioricăi Dăncilă.

Astăzi vor fi adoptate şi o serie de modificări la statut, între care alegerea preşedintelui Consiliului Naţional în congres şi cooptarea în calitate de membri ai Comitetului Executiv Naţional a primarilor principalelor reşedinţe de judeţ şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza