Conflicte manifestanţi-poliţişti la Bruxelles

La Bruxelles, au izbucnit confruntări între poliţie şi manifestanţi, la finalul unor proteste organizate de marile confederaţii belgiene.

Adăugat: 24 Mai 2016
Ultima actualizare:24 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Circulaţia rutieră şi transportul în comun sunt grav perturbate.

Corespondenta RRA la Bruxelles precizează că manifestaţia s-a desfăşurat paşnic, pe percursul zilei, dar, la final, când urmau să se ţină discursurile la Gare du Midi, au existat confruntări violente.

Gare du Midi era punctul terminus al manifestaţiei, care a fost confiscată de anarhişti, de aici şi confruntările violente.

Poliţia a tras cu tunurile de apă şi cu gaze lacrimogene şi au operat câteva zeci de arestări până în acest moment.

Am văzut şi persoane rănite, a menţionat corespondenta RRA.

Sindicaliştii cer să nu se implementeze noua lege a muncii, aşa cum am relatat şi anterior, şi spun că ei vor o muncă decentă, vorbim de sindicatele socialiste şi cele ecologiste, care au adunat peste 50 de mii de manifestanţi azi la Bruxelles.

Reporterul RRA aminteşte că au mai fost astfel de manifestaţii toamna trecută, de fiecare dată prin manifestaţii ale anarhiştilor care au vrut să confişte şi să denigreze, într-un fel, demersul sindicaliştilor.

De fapt acesta este şi ceea ce îmi spun în acest moment, după ce am vorbit cu ei, sindicaliştii că de fapt au vrut să le fie confiscate manifestaţia. Este însă îngrijorător, pentru că, aşa cum ştim, această violenţă survine pe o alertă teroristă 3 din 4 şi la 2 luni după atentatele din 22 martie, mai informează corespondenta RRA.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza