Conflicte inter-liberale. Antonescu, atacat de Tăriceanu şi Chiliman

Conflictul dintre liberali se accentuează,"tabăra" Tăriceanu-Chiliman, Orban şi Tuşa acuzând actuala conducere a PNL că încearcă forţarea Statutului PNL şi impunerea unor delegaţi la Congresul PNL.

Adăugat: 19 Februarie 2013
Ultima actualizare:19 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul premier şi preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu acuză că liberalii "simpatizanţi" ai lui  Antonescu încearcă impunerea unei anumite liste de delegaţi pentru Congresul partidului, care se desfăşoară la finalul săptămânii.

Marţi, într-o conferinţă de presă, Tăriceanu a declarat că la nivelul organizaţiei PNL Sector 1 au fost transferaţi mai mulţi membri de partid de la alte organizaţii în scopul de a influenţa desemnarea delegaţilor din partea filialei la Congresul PNL.

Alături de Tăriceanu au mai fost prezenţi, marţi seară, la sediul PNL Sectorul 1, primarul sectorului 1 al  capitalei,  Andrei Chiliman, şi deputaţii Ludovic Orban şi Diana Tuşa.

În această locaţie urma să se desfăşoare şedinţa delegaţiei permanente a filialei, care să stabilească delegaţii la Congres, dar, din cauza absenţei preşedintele interimar al PNL sector 1, Daniel Chiţoiu, reuniunea nu a mai avut loc.

Fostul lider al liberalilor a acuzat actuala conducere de "forţare a Statutului PNL" şi a susţinut că nu înţelege cum, brusc, 56 de membri ai PNL au cerut să se transfere la Sectorul 1.

"Ieri am asistat cu stupoare la un gest pe care nu l-am mai întâlnit până acum şi l-am mai văzut nicăieri, şi anume brusc 56 de membri ai PNL au cerut să se transfere la Sectorul 1, mulţi dintre ei membri de drept ai delegaţiei permanente (a PNL sector 1, n.r.) care are menirea să stabilească delegaţii la Congres. Se pare că există o temere la nivelul conducerii PNL cu privire la delegaţii care vor participa din partea Sectorului 1 la viitorul Congres, o temere pe care eu o găsesc total nejustificată, având în vedere că nu există nicio competiţie în momentul de faţă", a spus Tăriceanu.

El a mai spus că atitudinea actualei conduceri a partidului pune în evidenţă "deficitul enorm de democraţie internă, nu face decât să contureze şi mai bine faptul că există o atitudine care nu are nimic cu democraţia unui partid".

Un alt reproş adus de Călin Popescu Tăriceanu se referă la modul în care se organizează Congresul PNL şi la faptul că până în prezent "nu există niciun document politic care să schiţeze care sunt principalele direcţii de acţiune politică ale PNL în perioada următoare".

Chiliman: Lui Antonescu nu-i pasă de membrii de partid

Şi primarul Sectorului 1,  Andrei Chiliman a declarat marţi, că preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, "a trimis 56 de turişti de partid" la filiala sectorului 1 a liberalilor, printre care se numără Ramona Mănescu şi Andreea Lambru, pentru a schimba voinţa acestei organizaţii cu cea a liderului PNL.

"A fost un model tipic pentru ce înseamnă democraţie în partid pentru Crin Antonescu. Este exact ca în povestea acea cu doi lupi şi un miel care s-au adunat la o masă să voteze ce mănâncă la prânz. De fapt, ce s-a întâmplat a fost că Antonescu a trimis 56 de turişti de partid în Organizaţia sectorului 1 pentru ca prin prezenţa lor mulţi de drept în Biroul Politic şi de asemenea în Delegaţia Permanentă să înlocuiască voinţa membrilor organizaţiei cu voinţa lui Crin Antonescu" a spus Chiliman, citat de Agerpres.

Chiliman l-a mai acuzat de liderul PNL că nu-i pasă "deloc de muncă" şi de membrii de partid.

"Este un lucru care s-a întâmplat şi arată exact că lui Antonescu nu-i pasă absolut deloc de muncă, de membrii de partid, de cei care au lucrat pentru partid, pentru rezultate bune şi care în 2008 l-au scos şi pe dânsul senator în sectorul 1. Îşi bate joc de munca lor şi rezultatul este că asta este ceea ce înţelege dl Antonescu prin democraţie. Are nişte cozi de topor pe care le foloseşte", l-a mai acuzat Chiliman pe Antonescu.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza