Conferinţa Femeilor Francofone s-a deschis la Bucureşti

Oficiali din 48 de state discută teme legate de drepturile femeilor şi accesul la piaţa muncii, contribuţia acestora la inovaţie şi antreprenoriat.

Adăugat: 1 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Palatul Cotroceni s-a deschis Conferinţa Femeilor Francofone.

Oficiali din 48 de state discută teme legate de drepturile femeilor şi accesul la piaţa muncii, contribuţia acestora la inovaţie şi antreprenoriat.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre importanţa schimbării mentalităţii pentru realizarea acestor obiective.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început discursul condamnând ferm atacul de la New York şi a reiterat faptul că România este deplin solidară cu SUA în aceste momente grele.

Ţara noastră va acţiona cu toate mijloacele pentru combatarea terorismului, care nu poate fi în niciun fel justificat.

Şeful statului şi-a continuat alocuţiunea cu referiri la temele conferinţei şi a precizat că atenţia acordată femeilor antreprenor şi rolul femeilor în economie este relevant pentru prezent şi viitor.

El a enumerat şi problemele cu care se confruntă femeile antreprenor, accesul dificil la resurse de finanţare, dar şi prezenţa redusă a lor în mediul economic.

Preşedintele României a salutat propunerea ca la această conferinţă să se lanseze o reţea a antreprenoriatului feminin francofon, care, astfel, îşi va putea valorifica potenţialul.

În ceea ce priveşte egalitatea de gen, România a înregistrat progrese în accelerarea ritmului de recuperare a decalajelor, prin schimbarea mentalităţilor, dar şi prin măsuri precum sprijinirea antreprenoriatului feminin, a mai spus şeful statului.
 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza