Conducerea TVR, demisă. Irina Radu, şef interimar la TVR

Citirea moţiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului, prevăzută pentru ora 10.00, s-a amânat. politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO dezbaterea din plen.

Adăugat: 23 Septembrie 2015
Ultima actualizare:23 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 4 Plenul reunit al Parlamentului a adoptat proiectul de hotărâre prin care directorul de programe al SRTV, Irina Radu, a fost numită în funcţia de director interimar al instituţiei pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

Senatorii şi deputaţii au votat prin vot secret cu buletine.

Pentru Irina Radu au votat 231 parlametari, iar trei au fost împotrivă.

Liberalii au fost prezenţi dar nu au votat.

UPDATE 3 Comisiile reunite de Cultură din Camera Deputaţilor şi Senat au votat favorabil pentru numirea directorului de programe al SRTV, Irina Radu, în funcţia de director interimar al televiziunii publice

Decizia a fost luată cu 21 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi şase abţineri.

Potrivit procedurilor,  nominalizarea Irinei Radu urmează să fie aprobată de plenul reunit al Parlamentului.

Liberul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu a anunţat că liberalii vor face prezenţa în plenul comun al Parlamentului, dar nu vor vota privind propunerea Irinei Radu pentru funcţia de director interimar al SRTV.

UPDATE 2 Raportul de activitate al Televiziunii publice pe anul 2014,  a fost respins cu 115 voturi "pentru", 220 voturi "impotrivă".

Amintim că, în urma deciziei parlamentarilor,  conducerea TVR şi preşedintele -director Stelian Tanase, presedintele-director general al instituţiei sunt  demişi în fapt.

Potrivit procedurilor, Comisiile reunite de Cultură vor audia propunerea pentru un preşedinte interimar.

Urmează ca propunerea să fie aprobată de plenul reunit şi numai după aceea, acesta poate sta la şefia TVR timp de 6 luni.

Dacă în plenul reunit nu este cvorum pentru aceasta numire, interimatul ramâne doar pentru o perioada de 60 de zile.

UPDATE 1 Senatorii şi deputaţii au dezbătut în ultima oră Raportul de activitate pe 2013 şi 2014 al televiziunii publice.

La dezbaterile din plenul reunit, liderul interimar al PSD Liviu Dragnea a propus ca pe viitor funcţia de preşedinte al TVR să fie separată de cea de director general, funcţie care ar trebui ocupată prin concurs de o persoană apolitică.

Şi copreşedintele PNL, Alina Gorgiu a pledat pentru o discuţie cu reprezentanţii PSD, pe tema situaţiei din televiziunea publică.

"Ar fi minunat să provocăm o discuţie cu Liviu Dragnea pe această temă, să încercăm să lămurim ce vrem să facem pe mai departe cu TVR-ul, pentru că schimbarea, decapitarea conducerii TVR, în condiţiile în care nu ai o viziune pe ce urmează să faci, nu rezolvă  situaţia, nu rezolvă nici problema datoriilor, care sunt undeva peste 150 de milioane de euro, nu rezolvă nici problema personalului, nu rezolvă nici problema de viitor". a declarat ea. 

UPDATE Şedinţa de plen reunit al Parlamentului în care urmează să se dezbată raportul de activitate a televiziunii publice şi să se citească moţiunea de cenzură depusă de PNL a început, miercuri, cu apel nominal. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a explicat ca, în cazul in care raportul de respingere al Comisiilor pentru cultura va fi aprobat, Consiliul de Administratie al TVR va fi dizolvat.

"Daca raportul va fi aprobat, există raport de respingere, atunci se dizolva Consiliul de Administraţie. Birourile permanente reunite au posibilitatea să propună un director general interimar, doua luni de zile, interval în care comitetul liderilor trebuie să propună un nou Consiliu de Administraţie plenului reunit", a declarat  Zgonea.

De la tribuna parlamentului, preşedintele TVR, Stelian Tănase a făcut o serie de precizări pe marginea Raportului de Activitate al SRTV pe anul 2013.

Acesta a susţinut că televiziunea publică este sub control politic şi că au existat imixtiuni politice.

Preşedintele Stelian Tănase nu a mai dorit să ia cuvântul în privinţa Raportului de activitate a SRTV pe anul 2014.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Iulia Gherman
Adăugat:
23 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza