Conducerea SRI, chemată la audieri

Conducerea Serviciului Român de Informaţii a fost convocată la audieri în faţa Comisiei parlamentare de control.

Adăugat: 24 Mai 2011
Ultima actualizare:24 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Directorul SRI, George Maior, a declarat, înainte de intrarea la audieri, că discuţiile se vor axa pe diverse probleme curente cu care se confruntă Serviciul pe palierul securităţii naţionale.


El a mai precizat că audierea este una obişnuită şi că va informa Comisia în legătură cu cazurile de importuri ilegale semnalate în ultima perioadă, doar în măsura în care corupţia este o problemă de securitate naţională.


"Este o activitate normală a Comisiei de control. Suntem singurul serviciu care avem un contact permanent cu Comisia de control pe diversele probleme curente cu care ne confruntăm pe palierul securităţii naţionale", a declarat George Maior.


Cât priveşte posibila informare a SRI către comisie pe cazul fostului secretar general al  MAI, Laurenţiu Mironescu reţinut de procurorii DNA într-un caz de trafic de influenţă, George Maior a precizat: "Nu dăm informări pe cazuri concrete".
    

Audierea şefului SRI continuă în cadrul Comisiei de control a activităţii Serviciului Român de Informaţii.50 de persoane cercetate în acest dosar, printre care şi fostul secretar general din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu, au primit, luni, ordonanţe de reţinere.


 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
24 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza