Conducerea SRI, audiată luni în Parlament

Conducerea SRI a fost chemată luni, 9 februarie, în comisia parlamentară comună de control al SRI, pentru discuţii referitoare la activitatea instituţiei.

Adăugat: 8 Februarie 2015
Ultima actualizare:8 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Florian Coldea, director interimar al SRI
trimite pe mail

Conducerea Serviciului Român de Informaţii va fi audiată luni, în comisia parlamentară comună de control a SRI.

Întâlnirea are loc pe fondul acuzaţiilor aduse de Elena Udrea la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea.

Dezvăluirile  deputatului Elenei Udrea au avut loc după ce aceasta a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft.

Ea a făcut chiar un denunţ la DNA pe numele şefului interimar al SRI, Florian Coldea, susţinând că şeful serviciului controlează viaţa politică şi ar fi instrumentat o campanie împotriva sa.

Udrea acuză

Potrivit Hotnews, deputatul PMP îl acuză pe actualul şef al SRI, Florian Coldea, că i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş 500 de mii de euro pentru a-i finanţa televiziunea lui Sebastian Ghiţă.

Acuzaţiile Elenei Udrea au fost respinse de deputatul Sebastian Ghiţă, acesta afirmând că procurorii trebuie lăsaţi să facă lumină în acest caz.

Elena Udrea a mai povestit că în campanie ar fi apărut un document din care rezulta că Vasile Blaga ar fi primit bani în dosarul Microsoft şi despre care Sebastian Ghiţă i-ar fi relatat că ar fi fost retras la solicitarea lui Florian Coldea.

Ea a mai spus că ar fi făcut lobby la premierul Victor Ponta pentru numirea în funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Ambele acuzaţii au fost respinse categoric de primul ministru, Victor Ponta, şi de copreşedintele PNL, Vasile Blaga.

Serviciul Român de Informaţii este condus interimar de Florian Coldea în urma demisiei fostului director George Maior, de care plenul comun al parlamentului va lua act marţi.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
8 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza