Conducerea Senatului discută revocarea lui Mișu Negrițoiu

Conducerea Senatului discută solicitarea de înscriere pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite, a raportului privind propunerea de revocare a lui Mişu Negriţoiu de la ASF.

Adăugat: 18 Aprilie 2017
Ultima actualizare:18 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentarii au revenit de astăzi la lucru.

Conducerea Senatului discută solicitarea Comisiei Economice, de înscriere pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite, a raportului privind propunerea de revocare a lui Mişu Negriţoiu, din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Raportul a fost întocmit în luna octombrie a anului trecut, în urma unei analize privind modul în care instituţia a gestionat criza poliţelor RCA.

Senatul trebuie să dea un vot, în calitate de primă Cameră sesizată, asupra Ordonanţei Guvernului referitoare la dezvoltarea şi susţinerea fermelor de familie şi facilitarea accesului la finanţare a fermierilor.

La Camera Deputaţilor se aşteaptă un vot decizional în privinţa legii referitoare la activităţile desfăşurate de zilieri.

Proiectul prevede prelungirea perioadei în care se prestează munca zilieră, de la 90 la 180 de zile, cumultate într-un an calendaristic, pentru persoanele care desfăşoară activităţi în domeniul creşterii animalelor.

Un vot decizional se aşteaptă şi asupra proiectului de lege care prevede eliminarea de la impozitare a terenurilor de până la 400 metri pătraţi, aflate în altă categorie decât cea de terenuri cu construcţii.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor se află şi propunerea legislativă care dă posibilitatea Guvernului de a acorda premii sau recompense sportivilor care au obţinut performanţe deosebite în competiţii.

Cuantumul acestora este identic pentru aceeaşi categorie de competiţie şi acelaşi rezultat obţinut de sportivi.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza