Conducerea Parlamentului propune plafonarea indemnizației parlamentarilor

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că s-a propus ca sumele să rămână la nivelul anterior indexării indemnizaţiilor aleşilor.

Adăugat: 5 Iulie 2017
Ultima actualizare:5 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Conducerea Parlamentului a decis ca, la începutul sesiunii de toamnă a legislativului, Statutul deputaţilor şi senatorilor să fie modificat, astfel încât sumele pentru cazare şi birouri parlamentare să rămână la nivelul actual.

Potrivit Legii salarizării unitare, de la 1 iulie, indemnizaţia unui parlamentar a fost stabilită la un cuantum de 13.050 de lei.

Prin urmare, suma forfetară care se acordă lunar deptaţilor şi senatorilor pentru birourile parlamentare se stabileşte la un cuantum minim de 19.575 de lei.

În plus, pentru senatorii şi deputaţii care nu au domiciliul în Bucureşti sau în judeţul Ilfov se mai acordă o sumă forfetară pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, în valoare de minimun 6.525 de lei lunar. Preşedintele Senatului, Călin

Popescu-Tăriceanu, spune că s-a propus ca sumele să rămână la nivelul anterior indexării indemnizaţiilor aleşilor.

"Suntem într-un impas, trebuie modificată Legea 96, care este suportul care ne obligă să acordăm în acest moment sumele forfetare indexate cu indemnizaţia parlamentarilor. Şi la toamnă, la prima şedinţă a Biroului Permanent, vom propune modificarea pe cale de consecinţă a legii, în aşa fel încât să menţinem la actualul nivel de cheltuieli aceste sume", a spus Calin Popescu-Tăriceanu.

Şi vicepreşedintele Senatului, reprezentantul USR, Mihai Goţiu, afirmă că propunerea de îngheţare a sumelor forfetare la nivelul anterior indexării nu poate fi luată de Birourile Permanente reunite.

"La Camera Deputaţilor s-au dat deja nişte sume în avans pentru cheltuielile deputaţilor. Nu ştiu cum poate fi clasificată o astfel de atitudine, dar cred că, dacă s-ar fi discutat înainte de a intra în vigoare Legea salarizării toate aceste aspecte, nu ne-am fi aflat în situaţia de a şti dacă banii pe care i-au primit deputatii trebuie sau nu să îi dea înapoi, pot sau nu să îi cheltuie", a susțiut MIhai Goțiu.

Anterior şedinţei conducerii Parlamentului, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, anunţa că va propune plafonarea sumelor forfetare pentru parlamentari, sume care ar fi crescut odată cu mărirea indemnizaţiilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza