Conducerea ALDE stabileşte data congresului extraordinar

Delegaţia Permanentă Naţională a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor se reuneşte, astăzi, la Palatul Parlamentului din Bucureşti pentru a stabili data congresului extraordinar al partidului.

Adăugat: 19 Martie 2017
Ultima actualizare:19 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE- arhivă foto
trimite pe mail

UPDATE 1Tensiuni în conducerea ALDE, care s-a reunit la Bucureşti, pentru a decide data congresului la care ar urma să fie ales un preşedinte unic al partidului.

Unul dintre actualii doi co-preşedinţi, Daniel Constantin, a ieşit din sală cu puţin tip în urmă şi a declarat că reuniunea este nestatutară.

Potrivit redactorului nostru, Alina Stănuţă, el va oferi explicaţii în scurt timp într-o conferinţă de presă.

UPDATE Membrii Delegaţiei Permanente a ALDE se reunesc de la 13.00. pentru a decide data congresului la care urmează să fie ales un preşedinte unic al partidului.

Astăzi la Bucureşti sunt prezenţi preşedinţii şi vicepreşedinţii filialelor judeţene ALDE.

Peste 30 de organizaţii au cerut organizarea unui congres cât mai repede pentru a alege un singur preşedinte.

Cei din teritoriu arătau că partidul nu mai poate funcţiona cu o conducere bicefală şi menţionau că pentru o mai bună organizare este mult mai eficient şi se impune un Birou Naţional condus de un singur preşedinte. Cel mai probabil, congresul extraordinar va avea loc după sărbătorile de Paşte.

La finalul şedinţei Delegaţiei Permanente este aşteptată o conferinţă de presă, având în vedere că întâlnirea Delegaţiei Permanente ALDE se desfăşoară cu uşile închise.

La congresul care ar urma să aibă loc, cel mai probabil, luna viitoare, vor fi făcute modificări la statut, cea mai importantă fiind trecerea la conducerea unică a partidului.

ALDE va avea în curând un preşedinte unic.

În prezent, formaţiunea este condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

Delegaţia Permanentă a ALDE de astăzi va stabili data congresului extraordinar pentru alegerea preşedintelui unic al acestui partid.

Vin la Bucureşti preşedinţii şi vicepreşedinţii din teritoriu, după ce în 30 de filiale au avut loc delegaţii permanente care au cerut să fie organizat un congres extraordinar, deoarece partidul nu mai poate funcţiona cu o conducere bicefală.

Cel mai probabil această reuniune va avea loc după sărbătorile de Paşte.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declara recent că, potrivit statutului partidului, ALDE va avea un singur preşedinte.

"În momentul de faţă sunt o serie de organizaţii care au solicitat acest lucru în organismele statutare. Acest lucru l-am discutat cu colegul meu Daniel Constantin şi am convenit că după congres această formulă tranzitorie pe care am folosit-o după fuziunea celor două formaţiuni va fi abandonată. Deci vom merge pe o formulă de conducere unică", preciza Călin Popescu Tăriceanu.

După congresul ALDE va fi schimbată şi structura de conducere a partidului şi vor fi organizate alegeri în filialele judeţene.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
19 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza