Condiţiile din penitenciare, în dezbatere publică

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, va lansa o dezbatere publică pentru promovarea unor măsuri de îmbunătăţire a condiţiilor din penitenciarele româneşti, inclusiv în ceea ce priveşte supraaglomerarea.

Adăugat: 5 Iulie 2016
Ultima actualizare:5 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul aminteşte că, în prezent, centrele de detenţie din ţară se confruntă cu probleme grave.

Potrivit Ralucăi Prună,  situaţia trenează de cel puţin 26 de ani, deşi a făcut obiectul unei decizii-pilot a Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

Statul român riscă în continuare să plătească despăgubiri foarte mari celor care l-au acţionat în judecată, dacă nu va face schimbări - avertizează ministrul justiţiei, Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei a mai spus că se gândeşte inclusiv la gratiere.

"Nu exclud niciun fel de măsură: pot fi amnistieri, pot fi graţieri, pot fi, de pildă, aşa-numitele recursuri compensatorii în care, dacă se constată că-ţi execuţi pedeapsa în condiţii precare, la un număr de zile de executare a pedepsei în condiţii de precaritate, primeşti o zi liberă, aşa încât, dacă din dezbatere reiese, cu un larg sprijin popular pentru măsuri, inclusiv radicale, de diminuare a supraaglomerării, voi face o propunere de lege şi o voi depune parlamentului şi va rămâne ca parlamentul să le adopte sau nu", a spus Prună.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza