Concert aniversar la Sala Radio

La Sala Radio, a avut loc un concert aniversar prilejuit de Ziua Naţională a României şi 10 ani de emisie a postului Radio Chişinău.

Adăugat: 2 Decembrie 2021
Ultima actualizare:2 Decembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

A fost dublă sărbătoare aseară la Sala Radio, muzicieni de la Bucureşti şi de la Chişinău au marcat, printr-un concert extraordinar, Ziua Naţională a României, dar şi 10 ani de emisie a postului Radio Chişinău, parte a portofoliului Radio România.

Pe scenă, împreună cu Orchestra de Cameră Radio, au urcat membri ai Orchestrei Naţionale de Cameră a Republicii Moldova.

Reporterul RRA, Mihaela Helmis, a fost acolo şi a stat de vorbă cu violoncelistul Andrei Ioniţă, Lariza Zubcu, directoarea Sălii cu orgă ce găzduieşte Orchestra de Cameră de la Chişinău şi cu dirijorul Gabriel Bebeşelea.

Larisa Zubcu: Este şi o onoare şi o mare fericire să fim în această zi importantă la Bucureşti.

Reporter: Tot de o Zi Naţională s-a deschis Radio Chişinău.

Larisa Zubcu: Aşa este. S-a deschis Antena Radio Chişinău. Avem o colaborare foarte frumoasă. Sunt ziarişti minunaţi, care sunt foarte atenţi la tot ce se întâmplă în domeniul muzicii. Şi, iată, ne aflăm aici, a fost o mare bucurie, mulţumim tuturor care s-au gândit la noi.

Reporter: Parcă nu am auzit nicicând Balada lui Ciprian Porumbescu atât de dulce.

Andrei Ioniţă: În primul rând aş spune că este de vină transcripţia pentru violoncel, o adiţie potrivită acestui concert care are această componentă puternic romanească.

Reporter: Parte din Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională de la Chişinău.

Andrei Ioniţă: Eu sunt de fapt la a doua colaborare cu Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, am avut un concert, tot cu ocazia Zilei României, acum câţiva ani la Chişinău.

Gabriel Bebeşelea: Din punct de vedere muzical mai există o conexiune, prin invitarea, în premier, a Orchestrei Naţionale de Cameră a Republicii Moldova, care se alătură Orchestrei de Cameră Radio şi care cântă pentru prima dată pe scena Sălii Radio.

Reporter: Iar faptul că acest concert se transmite pe unde radio de Ziua Naţională cred că are semnificaţie nu numai pentru românii de pretutindeni.

Gabriel Bebeşelea: Poate este cea mai bună moştenire pe care 1918 ne-a putut-o lăsa.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Decembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza