Comuniştii, învingători şi după renumărarea voturilor

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova va deţine majoritatea în Consiliul Municipal Chişinău, după ce s-a efectuat renuămărea voturilor.

Adăugat: 1 Iulie 2011
Ultima actualizare:24 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Republica Moldova, renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău nu a adus schimbarea dorită de partidele de centru-dreapta.


Comuniştii vor deţine aşadar, în următorii patru ani, majoritatea în Consiliu, devasând cu un mandat formaţiunile din Alianţa pentru Integrare Europeană.   


La alegerile locale din 5 iunie, Partidul Comuniştilor a luat 26 de mandate, cu unul mai mult decât cele trei formaţiuni din alianţa de guvernare.


Partidul Liberal a cerut numărarea voturilor, inclusiv a celor şapte mii de buletine nevalabile, în speranţa că raportul de forţe în Consiliul Municipal ar putea fi inversat.


Aceasta, mai ales că formaţiunilor de dreapta le lipseau doar 350 de voturi pentru a obţine mandatul majoritar.


Comuniştii s-au opus prin instanţă acestei renumărări, timp de două săptămâni; procedura a fost confirmată şi anulată de diverse instanţe, până când, miercuri seara, Curtea Supremă de Justiţie a dat câştig de cauză cererii de renumărare a Partidului Liberal.


Toate cele 300 de secţii de votare din Chişinău au renumărat buletinele, însă procedura nu a adus decât schimbări minore în numărul de voturi, astfel încât scorul final a rămas neschimbat.


Comisia Electorală Centrală a anunţat, joi seara,  că, după procesarea electronică a 100% din procesele verbale de renumărare, distribuirea mandatelor a rămas aceeaşi.Autor:
Lina Grâu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Iulie 2011
Ultima actualizare:
24 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza