Comunicat al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune

CA al SRR îşi exprimă convingerea că decizia de interzicere a utilizării toponimicului "Chişinău" în denumirea postului Radio Chişinău este provocată de o neînţelegere.

Adăugat: 29 Mai 2022
Ultima actualizare:29 Mai 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune apreciază calitatea actului jurnalistic, dar şi modul în care standardele profesiei sunt respectate de către echipa Radio Chişinău şi se declară impresionată de reacţiile de susţinere venite din partea factorilor de decizie, a presei şi a ascultătorilor.

Consiliul salută, într-un comunicat, felul în care opinia publică atât din România, cât şi din Republica Moldova s-a mobilizat în susţinerea colegilor noştri din redacţia Radio Chişinău, confirmând astfel calitatea actului jurnalistic bazat pe respectul pentru public şi pe informarea corectă şi onestă a acestuia.

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune îşi exprimă convingerea că decizia de interzicere a utilizării toponimicului "Chişinău" în denumirea postului Radio Chişinău este provocată de o neînţelegere a rolului acestui post de radio în spaţiul public şi că aceasta se va soluţiona favorabil cât mai grabnic.

Amintim că vineri, în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Chişinău, proiectul de decizie privind utilizarea toponimicului "Chişinău" a fost respins prin votul majorităţii consilierilor prezenţi, acesta fiind utilizat anterior de către Radio Chişinău, parte componentă a Radio România între anii 2012 şi 2022, pe o perioadă finită de 10 ani.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Mai 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza