Companiile petroliere solicită Guvernului dialog transparent în privinţa impozitelor

Şaisprezece companii din industria petrolului şi gazului românesc recomandă guvernului să taxeze profitul, şi nu mijloacele de producţie, firmele respective referindu-se la taxa aşa-numita taxă pe stâlp.

Adăugat: 17 Iunie 2014
Ultima actualizare:17 Iunie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Firmele reunite în Asociaţia Română a Companiilor de Exploatare şi Producţie de Petrol solicită executivului şi un dialog transparent pe tema modificării sistemului de impozite şi redevenţe pentru acest gen de exploatări.

Totodată acestea îşi exprimă interesul pentru următoarele licitaţii în scopul concesionării de noi sectoare petroliere, transmite RRA, Bogdan Isopescu.

Membrii asociaţiei, printre care se numără Chevron sau Rompetrol, s-au exprimat marţi în cadrul unei dezbateri la Bucureşti în favoarea explorării de noi zăcăminte, pentru ca România să-şi evalueze rezervele în noul context european.

De asemenea, Asociaţia se pronunţă în favoarea exploatării şi pentru a-şi asigura securitatea energetică şi economică.

Profesorul Corneliu Dinu de la Catedra de Geologie a Universităţii Bucureşti spune că zăcămintele pot asigura exploatarea necesarului României pentru mulţi ani.

Însă, adaugă el, este nevoie de tehnologii avansate pentru a profita cât mai mult de aceste resurse.

"Zona offshore Marea Neagră ar putea să ne asigure, la evaluările făcute în momentul de faţă, între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi. Producţia anuală este de 11 miliarde. Deci de acolo putem să aducem suficient gaz pentru o periaodă foarte lungă. Deci în principiu n-avem a ne teme, însă trebuie să intensificăm niţel activitatea", a afirmat acesta, citat de redactorul RRA.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
17 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza