Compania Damen: Oferta noastră, cea mai potrivită soluţie pentru necesităţile flotei navale

Compania Damen susţine că oferta sa pentru construcţia corvetelor multifuncţionale, care vor intra în dotarea Marinei Militare, este cea mai potrivită soluţie pentru necesităţile navale româneşti.

Adăugat: 13 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Damen.ro
trimite pe mail

Damen susține că navele de luptă ar putea să fie construite pe şantierul său din Galaţi şi că ar fi dotate cu armament de la cele mai bune companii din industria de apărare a Statelor Unite, interoperabile la nivel NATO.

Compania olandeză, una dintre cele trei mari firme internaţionale participante la licitaţia pentru noile corvete, a revenit ieri cu aceste precizări, după ce Ministerul Apărării a decis să suspende procedura de achiziţie şi a sesizat Parchetul Militar pentru verificarea legalităţii licitaţiei, cu puţin timp înainte să anunţe câştigătorul.

Grupul Damen a mai anunţat că susţine autorităţile române în desfăşurarea investigaţiei şi precizează că este diponibil pentru clarificări suplimentare.

În acelaşi timp, atrage atenţia că suspendarea licitaţiei va întârzia şi mai mult întregul program de reînnoire a flotei navale româneşti.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza