Comitetul Executiv al PSD decide cine poate candida la Congres

24 de social-democraţi aspiră la un post de conducere în partid, dar, înainte de a fi votaţi, trebuie să treacă de filtrul conducerii naţionale de astăzi.

Adăugat: 9 Martie 2018
Ultima actualizare:9 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comitetul Executiv Naţional al PSD analizează cine poate candida la Congresul extraordinar de mâine.

În total, 24 de social-democraţi aspiră la un post de conducere în partid, dar, înainte de a fi votaţi, trebuie să treacă de filtrul conducerii naţionale de astăzi.

Sunt candidaţi care nu ar avea dosarul complet sau susţinerea unei organizaţii locale, dar liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că ar propune să fie acceptaţi toţi, pentru a nu mai fi dispute în partid.

Funcţia de preşedinte al partidului nu se pune în discuţie în cadrul congresului, filialele PSD exprimându-şi susţinerea pentru liderul social-democrat Liviu Dragnea.

Delegaţii vor alege preşedintele executiv din PSD, a doua funcţie din partid.

Cele mai mari şanse le are premierul Viorica Dăncilă, care se bucură de susţinerea Organizaţiei regionale Bucureşti-Ilfov, precum şi a preşedintelui Liviu Dragnea.

"Dna Dăncilă, împreună cu celelalte nouă doamne din Biroul Permanent Naţional, sunt sigur că vor aduce mai mult echilibru şi mai multă armonie. Dacă va fi aleasă dna Dăncilă, pe care eu o susţin, preşedinte executiv şi vorbesc de cele încă nouă doamne, /.../ vicepreşedinţi, preşedintă la femei", a spus Liviu Dragnea.

În competiţie s-a mai înscris Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu.

Acesta din urmă a transmis un mesaj de unitate în rândul social-democraţilor.

"Eu ştiam că doar Traian Băsescu a vrut să omoare acest partid şi sper să nu fie şi colegi din interior care vor să omoare partidul ăsta. Deci partidul ăsta a fost unit şi a rămas fidel principiilor social-democrate, practic, de la înfiinţare", a susţinut Nicolae Bănicioiu. 

În funcţia de secretar general al PSD, Marian Neacşu îşi va continua activitatea, chiar dacă mai candidează şi actualul secretar adjunct, Codrin Ştefănescu.

La congresul de mâine se vor alege şi cei 16 vicepreşedinţi, câte un bărbat şi o femeie pentru fiecare regiune economică a ţării. În cele mai multe regiuni, situaţia este clară.

Discuţii mai sunt în unele cazuri, cum ar fi: regiunea Muntenia unde, pe locul care revine bărbaţilor, sunt înscrişi Adrian Ţuţuianu şi Şerban Valeca, în timp ce la Bucureşti sunt Robert Negoiţă şi Daniel Florea.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza