Comisiile reunite de buget-finanţe: Ruşanu avizat favorabil pentru şefia ASF

Comisiile parlamentare de buget-finanţe şi cconomice din Senat şi din Camera Deputaţilor au audiat şi avizat, luni, 11 membri ai Autorităţii de Supraveghere Financiară, şase dintre vechii membri primind aviz negativ.

Adăugat: 17 Iunie 2013
Ultima actualizare:17 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dan Radu Ruşanu a fost avizat favorabil de Comisiile de buget-finanţe şi economice din Senat şi din Camera Deputaţilor pentru conducerea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară.
    
El a fost avizat de Comisii cu unanimitate de voturi.
    
Plenul comun al Parlamentului, care se va reuni marţi, se va pronunţa asupra următoarei componenţe a ASF: Dan Radu Ruşanu - preşedinte, Daniel Dăianu - prim-vicepreşedinte, Tudor Daniel George - vicepreşedinte, Mircea Ursache - vicepreşedinte, Ion Giurescu - vicepreşedinte.
    
Plenul se va pronunţa şi în legătură cu membrii ASF Marian Sârbu, Biro Albin, Marian Mârzac, Corneliu Moldoveanu, Gheorghe Marcu şi Dorina Teodora Mihăilescu.

Biro Albin, fost membru în CA la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi votat acum de parlamentari pentru ASF, a fost menţionat de către premierul Victor Ponta, în urmă cu două săptămâni, ca fiind pe lista celor trei persoane "cu obrazul gros" care au şi încasat deja sume compensatorii de 230.000 euro net.
   
Preşedintele, prim-vicepreşedintele, vicepreşedinţii şi cei şase membri au fost avizaţi cu unanimitate de voturi.
    
Comisiile au dat aviz negativ pentru Nina Puiu - 21 voturi "pentru" şi 30 voturi "împotrivă"; Kralik Larand-Istvan - 0 voturi "pentru", 47 voturi "împotrivă", 4 abţineri; Gheoghe Cornel Coca Constantinescu - 3 voturi "pentru", 47 voturi "împotrivă", o abţinere; Alexe Gavrilă - 3 voturi "pentru", 47 voturi "împotrivă", o abţinere, Iulian Popescu Moscu - 0 voturi "pentru", 50 voturi "împotrivă", o abţinere; Silviu Cerna - 1 vot "pentru", 48 voturi "împotrivă", 2 abţineri.

Cele şase persoane care au primit aviz negativ "nu vor primi salarii compensatorii"
    
Dan Radu Ruşanu a precizat, la sfârşitul audierilor, că ASF va organiza marţi, după votul din plen, o conferinţă de presă.
    
El a declarat că cele şase persoane care au primit aviz negativ nu vor primi salarii compensatorii.
    
"Cei şase care nu mai fac parte din comisie nu vor primi salarii compensatorii. Pe noul Regulament de organizare şi funcţionane nu mai sunt prevăzute salariile compensatorii. Chiar dacă se aplică Ordonanţa, salarii compensatorii nu mai există", a spus Ruşanu.
    
ASF a fost înfiinţată prin comasarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
    
Potrivit unei ordonanţe aprobate recent de Guvern, ASF va fi condusă de către un Consiliu format din 11 membri (în loc de 17), din care vor face parte în continuare un preşedinte, un prim-vicepreşedinte şi trei vicepreşedinţi, ca membri executivi, dar cu un număr al membrilor neexecutivi redus la jumătate, de la 12 la 6 persoane.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
17 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza