Comisiile pentru revizuirea Constituţiei şi pentru legile electorale, aprobate

Comisia pentru revizuirea Constituţiei va fi condusă de liberalul Crin Antonescu, iar social-democratul Valeriu Zgonea va conduce Comisia pentru Codul electoral.

Adăugat: 13 Februarie 2013
Ultima actualizare:5 Iunie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei
trimite pe mail

Parlamentul a votat  proiectul de constituire a comisiei pentru revizuirea Constituţiei.

Aceasta  are 23 de membri, din care nouă de la  PSD şi şase de la PNL. 

PDL are trei membri, PPDD doi, iar UDMR, PC şi minorităţile naţionale au câte un membru.

Preşedintele acestei comisii este liderul PNL,  Crin Antonescu.

Antonescu a explicat că prima acţiune a Comisiei pentru revizuirea Constituţiei va privi constituirea aşa-numitului Forum constituţional.

"Forumul constituţional nu veghează la activitatea Comisiei, este cadrul în care se asigură o dezbatere publică cât mai largă şi care va preceda lucrările finale, în sensul opţiunilor de vot ale membrilor Comisiei. Acest forum constituţional se va constitui cât mai repede. Va fi, de altfel, prima acţiune a acestei Comisii şi probabil, la începutul săptămânii viitoare ori la prima reuniune a Comisiei, vom demara toate procedurile. Forumul este un organism deschis. Practic, toate organizaţiile, instituţiile care doresc să participe la aceste dezbateri sunt binevenite", a spus Antonescu.

Senatorii şi deputaţii au votat înfiinţarea Comisiei pentru codul electoral, ce va  fi condusă de liderul PSD, Valeriu Zgonea.

Comisia privind Codul electoral, aprobată de Parlament

Senatorii şi deputaţii au votat înfiinţarea comisiei pentru Codul electoral, ce va  fi condusă de liderul PSD, Valeriu Zgonea, transmite redactorul RRA, Alina Stănuţă.

Comisia privind Codul electoral a fost votată cu 440 de voturi "pentru".

Comisia pentru Cod electoral va avea 15 membri, dintre care şase de la PSD, trei de la PNL, doi de la PDL, câte un membru de la PP-DD, UDMR, PC şi minorităţile naţionale.

Funcţia de preşedinte va reveni PSD, în timp ce PNL, PDL, PP-DD vor avea vicepreşedinţi, iar secretari vor fi de la UDMR şi grupul minorităţilor naţionale.

Din partea PSD vor mai face parte din comisie Eugen Nicolicea, Miron Mitrea, Ioan Adam, Gabriel Vlase, Doina Fedorovici, din partea PNL Mihai Voicu, care va fi şi vicepreşedinte, Puiu Haşotti şi Ioan Ghişe.

PDL va fi reprezentat în comisie de Mihai Volosevici şi Ioan Oltean, PP-DD de Luminiţa Adam, UDMR de Marton Arpad, minorităţile naţionale de Varujan Pambuccian, iar PC de Mihai Neagu.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Alina Stănuţă
Adăugat:
13 Februarie 2013
Ultima actualizare:
5 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza