Comisie specială pentru Roşia Montană

O comisie specială a Parlamentului va analiza proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Adăugat: 8 Septembrie 2013
Ultima actualizare:8 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că luni,  birourile permanente reunite vor discuta despre înfiinţarea acestei comisii speciale care să verifice procedurile şi să-i audieze pe toţi factorii interesaţi.

Comisia va întocmi cu un raport pe care-l va trimite apoi celor două Camere ale Parlamentului.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat că în Parlament se va pronunţa în privinţa Proiectului de la Roşia Montană după ce va avea o discuţie cu cei care au ales-o deputată.

Ca ministru al mediului şi schimbărilor climatice, Rovana Plumb precizează că a avut responsabilitatea să introducă noi standarde de mediu.

Plumn a explicat, într-o conferinţă de presă în ce constau aceste schimbări.

"Am redus la o treime din limita admisă de către Directiva Europeană privind utilizarea cianurilor nivelul acesteia. Am adus cea mai nouă şi cea mai bună tehnologie în domeniu. În ceea ce priveşte negocierea din punct de vedere al Ministerului Mediului am făcut ceva ce până acum nu a fost luat în calcul, în sensul că prin noile condiţii impuse acest proiect poate deveni cel mai sigur din Europa.", a dat asigurări ministrul Mediului.

Rovana Plumb a mai spus că garanţia de mediu, care a crescut de la 76 milioane de dolari la 146 de milioane, va acoperi în întregime închiderea minei şi a instalaţiilor de deşeuri în condiţii de siguranţă.

Amintim că la începutul lunii, copreşedintele USL, liderul liberalilor, Crin Antonescu, a propus înfiinţarea unei comisii speciale care să dezbată proiectul exploatării minei de aur de la Roşia Montană.

Acesta propunea ca din această comisie specială să facă parte, pe lângă parlamentari, şi reprezentanţi ai societăţii civile.

"Pe un proiect care stârneşte foarte multe controverse în opinia publică românească, Roşia Montană, la Parlament va trebui constituită o comisie care să se dedice acestui proiect, o comisie deschisă, în care oamenii, organizaţiile nonguvernamentale să se exprime, să o poată face nu doar în stradă, nu doar pe forumuri, nu doar în presă, ci acolo unde propriu-zis se ia decizia", declara Crin Antonescu.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza