Comisie specială pentru pachetul noilor legi ale justiţiei

Parlamentul reunit în prima zi a sesiunii legislative de toamnă a înfiinţat o comisie specială, care se va ocupa de pachetul noilor legi ale justiţiei, adoptat recent de executiv.

Adăugat: 2 Septembrie 2022
Ultima actualizare:2 Septembrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Adoptarea legilor justiţiei este un obiectiv al României, asumat prin PNRR. De aceea şi parlamentarii puterii au început demersurile încă din prima zi a sesiunii parlamentare.

Preşedintele interimar al Senatului din partea PNL, Alina Gorghiu: Aşteptăm legile justiţiei. Senatul va fi cameră decizională pe parte din acestea, ca şi pe legile educaţiei. Avem şi alte proiecte legislative care sunt prioritare pentru guvern, în principal toate care sunt prinse în programul de guvernare, tot ce este prins ca jalon în PNRR şi, suplimentar, proiecte pe care parlamentarii le-au înaintat: integritate în funcţii publice, cote de gen în parlament şi tot ce ţine de partea de social-educaţie vor fi priorităţi ale PNL în această sesiune parlamentară.

Colegi de guvernare, social-democraţii îşi propun, printre altele, ca în această sesiune parlamentară să găsească o formulă constituţională, astfel încât pensiile speciale să poată fi impozitate.

Liderul de grup al senatorilor PSD, Radu Oprea:  Nu poţi să explici unui pensionar cu pensie minimă cu 1.000 de lei că alţii care nu au contribuit neapărat au pensii foarte mari. Trebuie găsită o soluţie care să fie constituţională şi care să fie solidă şi respectată de toată lumea. Partidul Social Democrat este decis să găsească o astfel de soluţie. Lucrul acesta trebuie rezolvat.

În prima zi a sesiunii parlamentare, Senatul a adoptat proiectul de lege privind protecţia avertizorilor în interes public.

În calitate de prim for sesizat, au fost admise obiecţiile formulate de preşedintele Klaus Iohannis în cererea sa de reexaminare. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 septembrie, ora 07:03:48)Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Septembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza