Comisie de achetă la Ministerul Transporturilor, după incidentul de la metrou

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a promis sancţiuni severe în funcţie de rezultatul anchetei.

Adăugat: 3 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Felix Stroe, ministrul Transporturilor
trimite pe mail

Ministerul Transporturilor a constituit o comisie de anchetă, după incidentul care a oprit peste două ore circulaţia metroului pe două dintre cele mai importante magistrale.

Ministrul de resort, Felix Stroe, a promis sancţiuni severe în funcţie de rezultatul anchetei.

El a spus la un post de televizune că ar putea fi sesizate inclusiv organele de urmărire penală.

"Sunt multe lucruri care nu sunt în regulă. Este vorba de indisciplină, rutină, de iresponsabilitate faţă de lucrările de întreţinere. A început o anchetă foarte complexă la Metrou, condusă de secretarul de stat Cercel Ninel. Vom analiza dacă Metroul are planuri de întreţinere curentă, trimestriale, anuale, dacă lucrările se efectuează în realitate şi pe tot lanţul de vinovăţii se vor lua cele mai severe măsuri. Dacă va fi cazul, vom sesiza şi organele de cercetare penală", a spus Felix Stroe.

Incidentul a avut loc în jurul orei 5 şi 20 de minute, în apropiere de staţia Eroilor, unde o porţiune mare de tencuială şi un jgheab de scurgere a infiltratiilor au cazut pe sine şi au produs un scurtcircuit.

Un tren a rămas oprit în tunel, la aproximativ 200 de metri de staţie, dar călătorii au fost evacuaţi în siguranţă,  potrivit Metrorex.

În urma incidentului, ministrul transporturilor a anunţat că i-a demis pe directorii general şi cel de exploatare de la Metrorex, Marin Aldea şi Liviu Dinu, însă, potrivit ordonanţei privind guvernarea corporatistă, directorul general nu poate fi schimbat decât de Adunarea Generală a Acţionarilor, care încă nu a fost convocată.

Reporterul Radio România Actualităţi, Alexandru Lancuzov, mai transmite că la această oră are loc o şedinţă de urgenţă la Ministerul Transporturilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza