Comisia pentru Roşia Montană cere informaţii de la SRI şi SIE

Parlamentarii care fac parte din Comisia pentru Roşia Montană vor să se convingă dacă suspiciunile legate de bonitatea firmei se confirmă.

Adăugat: 23 Septembrie 2013
Ultima actualizare:23 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşeditele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat, luni, că motivul pentru care reprezentanţii SRI şi SIE au fost invitaţi la audieri este dorinţa parlamentarilor membri de a afla informaţii despre bonitatea RMGC sau despre existenţa unei influenţe la nivelul unor decidenţi.

"Vrem să vedem dacă acele suspiciuni care au apărut şi în presă legate de bonitatea firmei, legate de posibila influenţă a unor factori decidenţi sunt reale sau nu. Cred că mai bine decât SRI şi SIE nimeni nu ştie", a spus Vâlcov.

"Azi (luni, n.r.) am supus Comisiei această propunere şi probabil azi vom face şi invitaţiile oficiale pentru săptămâna viitoare", a adăugat Vâlcov.

El a precizat că miniştrii Marilor Proiecte, Dan Şova, şi Justiţiei, Robert Cazanciuc, care urmează să vină la dezbateri în faţa Comisiei, vor fi întrebaţi dacă membrii Comisiei vor putea avea acces şi la licenţa de exploatare a RMGC.

"Nu am discutat despre licenţa de exploatare. Vor veni ministrul Marilor Proiecte şi ministrul Justiţiei şi îi vom întreba dacă putem avea acces la licenţă. Noi nu am avut până azi acces nici la avizele date de către ministere. Am solicitat şi ministerului Culturii, şi ministerului Justiţiei să ne pună aceste avize la dispoziţie", a spus Vâlcov.

Doar 12 parlamentari merg la Roşia Montană

Darius Vâlcov a anunţat că doar 12 parlamentari vor face deplasarea la Roşia Montană mâine.

Totodată, el a mai transmis că a devenit operaţional site-ul comisiarosiamontana.ro pe care vor fi postate documentele comisiei unde sunt aşteptate şi propunerile celor interesaţi.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a dat  asigurări parlamentarilor din Comisia Specială că acordul dintre statul român şi compania exploatatoare este la nivelul secolului XXI.

Potrivit oficialului, tot ce înseamnă patrimoniu naţional din acea zonă nu se află în pericol.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza