Comisia parlamentară confirmă: SRI a transmis informări legate de dezinfectante

Comisia parlamentară pentru controlul SRI confirmă că SRI a transmis informări autorităţilor privind calitatea necorespunzătoare a dezinfectanţilor utilizaţi în spitale, inclusiv a celor furnizaţi de Hexi Pharma.

Adăugat: 19 Mai 2016
Ultima actualizare:19 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia adaugă că a primit documente de la Serviciul Român de Informaţii, care atestă acest lucru şi menţionează că nu a constatat nici un fel de alte legături între activitatea SRI şi această societate comercială.

Nicio autoritate locală sau centrală, nici un preşedinte sau premier nu şi-a amintit până acum de vreo informare prmită de la SRI privind calitatea dezinfectanţilor din spitale, dar Comisia parlamentară pentru controlul Serviciului de Informaţii anunţă că există documente care dovedesc că acest lucru s-a întâmplat.

Astfel, Comisia precizează că în perioada 2011-2016, SRI a pus la dispoziţia preşedinţilor României, primilor-miniştri, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, miniştrilor sănătăţii şi altor responsabili din domeniul securităţii naţionale 115 documente de informare vizând infecţiile intraspitaliceşti, iar prefecţilor şi preşedinţilor de consilii judeţene, alte 388 de astfel de informări.

În ce priveşte Hexi Pharma, SRI a transmis iniţial patru informări către autorităţile locale din Cluj, Vâlcea şi către Ministerul Sănătăţii, apoi alte două, după izbucnirea scandalului dezinfectanţilor.

Comisia parlamentară a avut la dispoziţie un inventar complet al tuturor documentelor de informare furnizate de SRI, cu număr de înregistrare şi destinatarii la care a ajuns fiecare informare în parte.

Comisia mai spune că nu au fost identificate nici un fel de alte legături între activitatea SRI şi societatea Hexi Pharma, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Ieri, Poliţia a ridicat documente de la trei spitale bucureştene în dosarul dezinfectanţilor diluaţi produşi de compania Hexi Pharma, iar ministrul apărării a confirmat că în sistemul spitalicesc militar au fost folosite timp de 10 ani produse de la această companie.

Acum, în teatrele de operaţii din Afganistan se folosesc dezinfectanţi împrumutaţi de la partenerii americani.Autor:
Cristina Grecu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza