Comisia Juridică decide până vineri în privinţa noilor acuzaţii la adresa Elenei Udrea

Cererea procurorului general şi a ministrului Justiţiei, privind ridicarea imunităţii, reţinerea şi arestarea Elenei Udrea, trimise Comisiei Juridice, care până vineri va elabora un raport.

Adăugat: 21 Octombrie 2015
Ultima actualizare:21 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea arhivă
trimite pe mail

UPDATE Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis să îi trimită Comisiei juridice cererea procurorului general de ridicare a imunităţii Elenei Udrea şi cererea ministrului Justiţiei privind reţinerea sa şi arestarea preventivă într-un nou dosar de corupţie.

Comisia juridică va întocmi până vineri un raport asupra celor două cereri, urmând ca luni Biroul Permanent să decidă când va fi discutat în plen acest raport.

Secretarul general al acestui for, Marcel Ciolacu, i-a precizat redactorului nostru Angela Matei că cel mai târziu miercuri va fi programat votul final.

Procurorii anticorupţie o acuză, între altele, pe Elena Udrea că în perioada în care a fost ministru ar fi primit mită de la un om de afaceri pentru un contract cu Hidroelectrica.

Conducerea Camerei Deputaţilor a discutat  în această dimineaţă cererea procurorilor DNA pentru începerea urmăririi penale, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatei Elena Udrea, într-un nou dosar.

Elena Udrea este acuzată de mai multe infracţiuni, printre care cea de luare de mită în perioada în care a fost ministru al turismului şi a deţinut interimatul la Mediu şi Dezvoltare Regională.

DNA susţin că Elena Udrea i-ar fi cerut 5 milioane de dolari unui om de afaceri pentru a-i asigura continuitatea unui contract care îi permitea acestuia ca timp de 10 ani să tranzacţioneze energie de aproape un miliard de dolari.

Potrivit procurorilor, Elena Udrea ar fi primit până la urmă 3 milioane 800 de mii de dolari şi o creanţă de 900 de mii de euro pe care una dintre firmele respectivului om de afaceri o deţinea la o companie din domeniul mass-media.

Procurorii anticorupţie mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influenţa pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuşi, sub preţul pieţei, o vilă pe litoral pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.

Elena Udrea a negat toate acuzaţiile

Ea se consideră o ţintă a şefei DNA, Laura Codruţa Koveşi, drept pentru a făcut o plângere la CSM.

La începutul anului, DNA a cerut şi a obţinut aviz pentru arestarea Elenei Udrea în alte două dosare, Microsoft şi gala Bute.

În acest ultim caz a stat câteva luni în arest preventiv. Dosarele se judecă în prezent la Înalta Curte.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Angela Matei
Adăugat:
21 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza