Comisia juridică, convocată pentru a analiza cererea Parchetului în cazul deputatului Coman

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a convocat pentru vineri Comisia juridică pentru a analiza cererea Parchetului de pe lângă ÎCCJ în cazul deputatului Gheorghe Coman, membrii comisiei având un termen de trei zile pentru elaborarea raportului.

Adăugat: 19 Decembrie 2013
Ultima actualizare:20 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Deputatul Gheorghe Coman
trimite pe mail

UPDATE 2 Comisia juridică a Camerei Deputaţilor ia în discuţie, vineri, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a arestării preventive a parlamentarului conservator Gheorghe Coman, dar decizia finală va fi luată de plenul Camerei.

O şedinţă a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocată, joi seară, după ce ministrul Justiţiei i-a trimis preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a negat, joi aseară, că ar fi vorba în acest caz despre un flagrant, aşa cum susţine DNA.

El şi-a exprimat însă speranţa că deputatul conservator va demisiona din Parlament pentru a nu pune Legislativul într-o situaţie delicată.

Deputatul Gheorghe Coman prins în flagrant când primea mită

UPDATE 1 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că a vorbit cu ministrul Justiţiei, care nu ştia nimic de vreun flagrant în cazul deputatului Gheorghe Coman, menţionând că la Camera Deputaţilor nu s-a primit nicio cerere legată de acest parlamentar.
    
El a mai spus că termenele prevăzute de Constituţie trebuie respectate, pentru a nu putea fi invocate de către avocaţii apărării.

Deputatul Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins când primea 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău, parlamentarul fugind cu maşina în urma flagrantului organizat de procurorii DNA.

El nu a fost reţinut deoarece având calitatea de parlamentar era nevoie de încuviinţarea Camerei Deputaţilor.

Gheorghe Coman a fugit cu autoturismul de la locul flagrantului, sustrăgându-se urmăririi penale, dar a fost prins şi dus la audieri.

Deputatul este acuzat că, folosindu-se de influenţa din partid, i-a solicitat diverse servicii, precum şi foloase materiale necuvenite, şefului Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău, pentru a-l menţine în funcţie.Autor:
Radio România
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Mădălina Verman
Adăugat:
19 Decembrie 2013
Ultima actualizare:
20 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza