Comisia Europeană vrea să modifice sistemul de alocare a fondurilor europene

Cofinanţarea europeană, în prezent, este de 85% din valoarea unui proiect. În viitorul exerciţiu financiar, această cofinanţare se va reduce la 70%.

Adăugat: 23 Februarie 2020
Ultima actualizare:24 Februarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia Europeană intenţionează să facă o serie de modificări în sistemul de alocare a fondurilor prin Politica de Coeziune, pentru a se concentra mai multe resurse spre statele membre mai puţin dezvoltate.

Vor fi sprijinite, de asemenea, cu prioritate regiunile industriale afectate de tranziţia la economia verde.

Forul comunitar va modifica puţin şi regulile de accesare a fondurilor, pentru ca beneficiarii să fie mai responsabili în conceperea proiectelor, explică directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei:

Vasile Asandei: Cofinanţarea europeană, în prezent, este de 85% din valoarea unui proiect. În viitorul exerciţiu, această cofinanţare se va reduce, va fi de 70% din partea Uniunii Europene şi restul va trebui împărţit între bugetul naţional şi beneficiarul public. La beneficiarii privaţi, regulile sunt diferite. De asemenea, există această propunere de descentralizare, ca Programul Operaţional Regional să fie descentralizat, să fie chiar un program operaţional regional, şi nu un program naţional.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Februarie 2020
Ultima actualizare:
24 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza