Comisia Europeană respectă rezultatul referendumului din Grecia

Comisia Europeană respectă rezultatul referendumului din Grecia - anunţă, într-o primă reacţie, un comunicat al executivului comunitar

Adăugat: 6 Iulie 2015
Ultima actualizare:6 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Jean-Claude Juncker, preşedintele ales al Comisiei Europene
trimite pe mail

Liderii din zona euro se vor reuni marţi seară, după o şedinţă a miniştrilor de finanţe.

Până atunci, preşedintele Comisiei, Jean Claude Juncker, va continua discuţiile începute încă de ieri seară cu şefii instituţiilor europene şi cu responsabilii statelor care folosesc moneda unică.

Jean Claude Juncker va avea în această dimineaţă o teleconferintă cu preşedintele reuniunii la nivel înalt a zonei euro, care este Donald Tusk, cu preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, şi cu preşedintele Băncii Central Europene,  Mario Draghi, informează corespondentul RRA la Bruxelles.

Astăzi va avea loc şi o reuniune a grupului de lucru pentru Grecia, format din creditorii acesteia.

În urma solicitării preşedintelui Franţei, Francois Hollande, şi a cancelarului german, Angela Merkel, înaintea întâlnirii lor de la Paris, din această seară, de a convoca de urgenţă un summit al zonei euro, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a răspuns, anunţând această reuniune la nivel înalt pentru mâine seară.

Tot mâine, înaintea summitului, va avea loc şi o reuniune a miniştrilor de finanţe din zona euro, unde - potrivit declaraţiilor oficiale venite de la Atena - guvernul elen se declară pregătit să negocieze.

Acestea vor fi întâlnirile la nivel politic. Se anunţă o săptămână dificilă.

Niciun lider nu a vorbit, însă, în aceste ore, după referendum despre ieşirea Greciei din zona euro, iar privirile sunt îndreptate şi către Banca Centrală Europeană, al cărei răspuns este aşteptat privind o majorare a finanţării de urgenţă de băncilor greceşti, cerere făcută deja de guvernul de la Atena.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza