Comisia Europeană recunoaşte genocidul împotriva romilor

În urmă cu 71 de ani, trei mii de persoane de etnie romă au fost ucise prin gazare în lagărul de la Auschwitz, iar europenii de azi trebuie să se asigure că astfel de atrocităţi din trecut sunt recunoscute, susțin liderii europeni.

Adăugat: 2 August 2015
Ultima actualizare:2 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia Europeană susţine rezoluţia Parlamentului European privind recunoaşterea genocidului împotriva romilor în timpul celui de-al II-lea Război Mondial şi stabilirea unei Zile europene de comemorare a Holocaustului împotriva acestei minorităţi la data de 2 august.

În urmă cu 71 de ani, trei mii de persoane de etnie romă au fost ucise prin gazare în lagărul de la Auschwitz, iar europenii de azi trebuie să se asigure că astfel de atrocităţi din trecut sunt recunoscute şi că şi-au învăţat lecţia - spun, într-o declaraţie comună, vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi comisarul pentru justiţie Vera Jourova.

În România, iniţiativa societăţii civile rome de a comemora împreuna acest tragic moment este salutat de opremierul Victor Ponta.

Într-un mesaj postat pe pagina de internet a Guvernului, el aminteşte şi de romii care au murit în lagărele din Transnistria sau de la Bug.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza