Comisia Europeană propune reducerea tarifelor în roaming

Comisia Europeană propune restructurarea pieţei de telefonie mobilă în sistem roaming, prin măsuri care să impulsioneze concurenţa şi să diversifice oferta.

Adăugat: 6 Iulie 2011
Ultima actualizare:6 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reglementarea tarifelor pentru apelurile făcute din afara ţării de origine în roaming nu este o soluţie pe termen lung şi a venit momentul să tratăm cauzele problemei - a spus, miercuri, comisarul european pentru agendă digitală, Neelie Kroes.


"Propunerile noastre facilitează intrarea pe piaţă a operatorilor noi. Pentru consumatori, piaţa va fi mai transparentă şi cu o ofertă diversificată. Aceştia vor avea dreptul de a alege un operator separat pentru roaming, păstrându-şi operatorul de acasă, fără să fie nevoie de schimbarea numărului sau a cartelei telefonice", a explicat Neelie Kroes.


Noul regulament ar urma să intre în vigoare anul viitor.


Până la implementarea măsurilor de restructurare a pieţei, Comisia intenţionează să introducă de anul viitor un nou plafon tarifar, care să reducă şi mai mult preţurile până în 2016 pentru apelurile telefonice, mesajele scrise şi transferul de date.    


În prezent, pentru apelurile efectuate în sistem roaming tariful maxim este de 35 de eurocenţi pe minut, iar pentru cele primite 11 eurocenţi pe minut, fară TVA.


Aceste tarife au intrat în vigoare la 1 iulie şi vor fi menţinute timp de un an.

 Autor:
Claudia Marcu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
6 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza