Comisia Europeană, preocupată de transformarea deşeurilor în resurse

Comisia Europeană organizează luni, la Bruxelles, un forum pe tema industriei sustenabile şi a transformării deşeurilor în resurse. În cazul discuţiilor vor fi prezentate şi rezultatele unui studiu pe tema utilizării deşeurilor.

Adăugat: 27 Mai 2013
Ultima actualizare:29 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia Europeană organizează luni, la Bruxelles, un forum pe tema industriei sustenabile şi a transformării deşeurilor în resurse. În cazul discuţiilor vor fi prezentate şi rezultatele unui studiu pe tema utilizării deşeurilor.  

Forumul intitulat "Să tratăm deşeurile ca o resursă" şi îşi propune să analizeze modul în care actorii importanţi din industrie şi decidenţii politici pot colabora pentru folosirea ca materie primă sau transformarea în resurse a tuturor produselor rezultate în urma procesării industriale.

Va fi analizată şi posibilitatea creării de noi locuri de muncă şi chiar de lansare a unei noi industrii, odată ce aceste procese de reciclare vor atinge o anumită amplitudine.

De asemenea,  va fi abordată şi problematica îmbunătăţirii calităţii mediului înconjurător.

Cele mai multe companii, indiferent de domeniul în care activează, se confruntă cu probleme legate de gestionarea deşeurilor, care a ajuns să constituie un criteriu de eficienţă, competitivitate, dar şi de imagine.

Comisia Europeană doreşte să profite de oportunitatea forumului de luni, pentru a vedea ce posibilităţi de cooperare ar putea exista între diversele ramuri industriale în procesele de reciclare, dar şi care ar fi importanţa reutilizării deşeurilor în menţinerea unei competitivităţi susţinute.

La forum va fi prezentat şi un studiu comandat de Comisia Europeană pe tema importanţei pe care deşeurile tratate ar avea-o ca resursă pentru industria Uniunii Europene, respectiv analiza diverselor fluxuri de deşeuri şi dezvoltarea industriileor care le folosesc.

Legătura dintre creşterea economică şi gestionarea deşeurilor este o preocupare stringentă a Uniunii Europene.

Bruxelles-ul a elaborat inclusiv un cadru juridic menit să controleze întregul traseu al deşeurilor, de la generare până la eliminare, cu accent pe valorificarea reciclării, totul pentru protecţia mediului înconjurător şi a sănătăţii umane.Autor:
Adriana Leu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Mai 2013
Ultima actualizare:
29 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza