Comisia Europeană: Armele de foc vor fi marcate pe teritoriul UE

Comisia Europeană a adoptat azi mai multe propuneri legislative pentru întărirea controlului armelor de foc pe teritoriul statelor membre, în urma atentatelor teroriste de la Paris.

Adăugat: 18 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:18 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene
trimite pe mail

Comisia Europeană propune interzicerea anumitor arme de foc semiautomate a căror deţinere nu mai este autorizată cu titlul privat, chiar dacă au fost dezactivate.

Totodată, armele de foc vor fi marcate pe teritoriul UE.

Statele membre sunt obligate să facă schimb de informaţii între ele.

"Trebuie să acţionăm mai bine pentru a ne proteja cetăţenii de răul făcut de traficul de arme Kalaşnikov" - spune comisarul european pentru afaceri interne, Dimitri Savramopoulos.

Măsurile propuse astăzi drept amendamente la o directivă europeană mai trebuie acum aprobate de statele membre, dar şi de Parlamentul European.

Între timp, în Belgia, acuzată de Franţa că nu a controlat radicalizarea pe teritoriul său, parchetul federal recunoaşte că i-a interogat înainte de atentatele de la Paris pe fraţii Abdeslam, unul fiind printre teroriştii kamikaze de la Paris, iar cel de-al doilea este în continuare căutat de poliţie.

Ei nu reprezentau însă vreun indiciu că s-ar fi radicalizat, spune parchetul, deşi au fost interogaţi de poliţia belgiană la întoarcerea din Siria.

Alerta teroristă în Belgia rămâne în continuare ridicată, precizează corespondenta RRA la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza