Comisia Europeană ameninţă Franţa cu procedura de infringement

Comisia Europeană şi-a anunţat marţi intenţia de a declanşa o procedură de infringement împotriva Franţei, pentru încălcarea dreptului european în cazul repatrierii romilor români şi bulgari, relatează AFP.

Adăugat: 14 Septembrie 2010
Ultima actualizare:15 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisarul european pentru Justiţie şi Drepturile Cetăţenilor, Viviane Reding, a apreciat marţi că atitudinea Guvernului francez, care a disimulat existenţa unei directive ce viza explicit romii pentru expulzări, este "o ruşine".Încă o sută de romi vor fi repatriaţi marţi  din Franţa. Romii au fost de acord să revină în România, în schimbul sumelor de bani promise.După noile măsuri, luate de preşedintele francez Nicolas Sarkozy, cel puţin o mie de romi au fost repatriaţi în România şi Bulgaria.


 

Autorităţile de la Paris le-au oferit  adulţilor câte trei sute  de euro, copiilor revenindu-le câte o sută de euro de persoană.Într-o circulară semnată de Michael Bart, director de cabinet al ministrului de interne, le aminteşte prefecţilor obiectivele precise fixate pe preşedintele Sarkozy:

 

"Trei sute de tabere sau campari ilegale trebuie să fie evacuate în următoarele trei luni, cu prioritate cele ale romilor".
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Septembrie 2010
Ultima actualizare:
15 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza