Comisia Europeană alocă 500 de milioane de euro pentru sectorul produselor lactate

CE va ajuta fermierii să facă faţă preţurilor scăzute din sectorul produselor lactate.

Adăugat: 19 Iulie 2016
Ultima actualizare:19 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia Europeană va aloca încă 500 milioane de euro pentru a-i ajuta fermierii să facă faţă preţurilor scăzute, în special în sectorul produselor lactate, afectat de renunţarea la cotele de producţie şi de embargoul introdus de Rusia.

Anunţul a fost făcut de ministrul român al Agriculturii, Achim Irimescu, aflat la Bruxelles la o reuniune a Consiliului Miniştrilor de resort din Uniunea Europeană.

"Suma respectivă, 500 de milioane, a fost împărţită în două: 350 de milioane pentru a adresa problemele în sector şi 150 de milioane de euro pentru a permite satelor să reducă voluntar producţia de lapte. Ştim cu toţii să sectorul laptelui se confruntă, de când s-a renunţat la cota de lapte, cu probleme grave. În România, s-a ajuns, în nordul ţării, în zona de munte, chiar eu am fost la Vatra Dornei, 40 de bani litrul de lapte, deşi în comerţ continuă să fie 4 lei, 4 lei 50. Deci, sunt probleme importante pe lanţul alimentar şi de aceea am şi cerut să se găsească soluţii pentru echilibrarea, /actorii/, pe lanţul alimentar, a riscului", a spus Achim Irimescu.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza