Comisia de anchetă se reunește pentru raportul final

Termenul limită pentru redactarea documentului este 8 septembrie.

Adăugat: 6 Septembrie 2017
Ultima actualizare:6 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia de ancheta privind alegerile din 2009 se reuneşte pentru discuţii asupra raportului final.

Termenul limită pentru redactarea documentului este 8 septembrie.

Raportul final urmează să conţină şi o serie de recomandări pentru îmbunătăţirea activităţilor comisiilor parlamentare de anchetă şi acest lucru, deoarece membri ai comisiei nu au primit răspunsuri clare de la câteva persoane invitate la audieri.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, a refuzat în repetate rânduri să se prezinte la comisie pentru a răspunde întrebării dacă a participat la întâlnirea desfăşurată în casa lui Gabriel Oprea, în seara alegerilor.

Procurorul şef al DNA a trimis o scrisoare comisiei în care precizează că nu a acceptat invitaţia la audieri, deoarece nu deţine informaţii potrivit cărora în procesul electoral ar fi fost implicate persoane sau autorităţi cu scopul vicierii rezultatului scrutinului.

Şi Gabriel Oprea a declinat invitaţia de a participa la audieri.

Comisia de anchetă a fost înfiinţată pentru a se afla dacă întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea în seara alegerilor din 2009 avea cum să influenţeze rezultatul scrutinului unde au fost invitaţi reprezentanţi ai statului şi politicieni, dar şi dacă a existat vreo fraudă la alegeri, în special în diaspora.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza