Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 propune sesizarea CCR

Membrii Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 propun preşedinţilor celor două Camere parlamentare, sesizarea CCR în privinţa unui conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public.

Adăugat: 27 Iulie 2017
Ultima actualizare:27 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 propune preşedinţilor celor două Camere ale Legislativului să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa unui conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public.

Membrii comisiei invocă refuzul Parchetului General de a le pune la dispoziţie, în copie, dosarul care viza scrutinul prezidenţial şi care a fost clasat,  după cum explică deputatul PSD, Oana Florea, preşedinte al comisiei de anchetă.

"Avem în vedere o sesizare a preşedinţilor celor două Camere, pentru că aceştia au prerogativele pentru a sesiza Curtea Constituţională cu un eventual conflict de natură juridică, un conflict constituţional între cele două instituţii ale statului, respectiv Ministerul Public şi Parlament, pentru faptul că documentele solicitate nu au fost înmânate comisiei parlamentare de anchetă. Eu cred că o decizie a Curţii ar aduce lumină în acest aspect şi ar fi folositoare şi pe viitor", a spus Oana Florea.

După cum transmite redactorul Radio România Actualităţi, Angela Matei, tot astăzi, comisia parlamentară de anchetă i-a transmis o scrisoare procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, în care îi solicită să răspundă, în scris, dacă a participat la cina organizată acasă la Gabriel Oprea în seara turului doi al prezidenţialelor din 2009.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza