Comisia de anchetă cere probe noi de la Secretariatul General al Guvernului

Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 a stabilit să ceară informaţii suplimentare şi Secretariatului General al Guvernului privind anumite schimbări administrative făcute tot în 2009.

Adăugat: 5 Octombrie 2017
Ultima actualizare:5 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 a discutat ieri despre Curţii Constituţionale, potrivit căreia şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, este obligată să răspundă solicitărilor legislativului de a da explicaţii legate de organizarea scrutinului prezidenţial de acum opt ani.

Comisia a stabilit să ceară informaţii suplimentare şi Secretariatului General al Guvernului privind anumite schimbări administrative făcute tot în 2009.

Preşedintele Comisiei de anchetă, Oana Florea, a precizat că posibile alte audiei pe tema alegerilor din 2009 vor fi stabilite după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public.

Membrii comisiei au hotărât să ceară astăzi noi probe de la Secretariatul General al Guvernului.

"Tocmai pentru a lămuri cadrul constituţional în care ne desfăşurăm activitatea, este mult mai util să aşteptăm aceste considerente şi apoi să facem invitaţii, urmând ca între timp să administrăm proba cu acte. Astăzi, respectiv, s-a propus şi s-a votat cu majoritate de voturi o adresă către Secretariatul General al Guvernului, prin care să solicităm informaţii cu privire la numirea şefilor de deconcentrate, şi numirea secţiilor de votare, după ce au fost schimbaţi prefecţii în aceeaşi zi", a spus Oana Florea.

Deputatul PNL Cezar Preda a susţinut, în încheierea activităţii comisiei, şi eliminarea din raportul acesteia a oricărei menţiuni potrivit căreia alegerile din 2009 au fost fraudate.

"Avem o scrisoare de la doamna Kövesi în care domnia sa spune cu subiect şi predicat că nu are elemente care să ducă la concluzia că prezenţa domniei sale în orice loc, în acea sală ar putea influenţa alegerile. Nimeni nu a putut spune că aceste alegeri au fost fraudate", a susținut Cezar Preda.

O nouă şedinţă a Comisiei parlamentare de anchetă a fost programată pentru miercuri, săptămâna viitoare.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza